Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

9.2.2016. Tässä ohjeessa yhdistyy pannari ja juurespihvit. Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, palsternakka, bataatti, peruna tai juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta. Piimä tai kefiiri nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan. Tee pannaripihvit paprikarenkaiden sisään. Saat näyttävää tarjottavaa helposti. Erivärisillä paprikoilla saat erivärisiä juurespihvien reunoja. Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.

n. 15 kpl tai 1 uunipellillinen

  • 9 dl piimää tai kefiiriä
  • 1 ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa
  • 1 l juuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g juuriselleriä ja 100 g fenkolia tai punajuurta
  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 4 isoa paprikaa
  • 1 rkl rypsiöljyä tai voita

Tarjoiluun

  • 1 dl inkiväärihunajaa (tai hunajaa ja inkiväärilastuja)
  • n.2 dl ranskankermaa
  • n.2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vispaa isossa kulhossa pannukakkujauho piimään tai kefiiriin ja anna turvota juuresten valmistelun ajan.

Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi-kasviöljyseos isolla paistinpannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.

Poista paprikoista tyvi ja siemenet, mutta pidä ne muuten kokonaisina. Leikkaa nämä n. 1-1½ cm paksuisiksi, tasaisiksi renkaiksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä paprikarenkaat vieriviereen paperille.

Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla paprikarenkaiden sisään niin, että ne täyttyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.

VINKKI: Voit tehdä pannaripihvit myös muihin muotteihin tai annosvuokiin tai vaikkapa piirakkavuokiin, jotka olet voidellut tai vuorannut leivinpaperilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.