Parhaat lihapullat! Lihapullataikina ja lihapullien paistaminen Kari Aihisen tapaan 9:59

Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

Katso ohje videolta: Lihapullat valmistuvat helposti!

Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
  • 400 g naudanjauhelihaa (17%)
  • n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
  • n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
  • Muutama tippa Tabascoa
  • Mustapippuria

Lisäksi

  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa. 
  2. Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
  3. Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.

 

Parhaat ruokaohjelmat