Mainos

Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
  • 400 g naudanjauhelihaa (17%)
  • n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
  • n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
  • Muutama tippa Tabascoa
  • Mustapippuria

Lisäksi

  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Parhaat lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa. 
  2. Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
  3. Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja