Julkaistu
Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 1 dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1 dl kermaa
- 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
- 400 g naudanjauhelihaa (17%)
- n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
- n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
- Muutama tippa Tabascoa
- Mustapippuria
Lisäksi
- Voita paistamiseen
Valmistusohje
Lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:
- Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
- Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
- Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite