Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

5:59Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla
Julkaistu 03.12.2015 07:27

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä
  • tai Torttutaikinalevyjä

Täyte

  • 5 tuoretta luumua
  • 150 g porosalamia tai pepperoni-salamia (siivujen halkaisija n. 3-4 cm)
  • 100 g piparjuuri-, chili- tai pippurituorejuustoa
  • 100 g mustaleimaemmental-juustoraastetta

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa luumut kahtia puoliksi ja leikkaa sen jälkeen jokainen puolikas 1-2 mm hyvin ohuiksi siivuiksi (puoliympyröiksi). Puolita salamit eli näin luumu- ja salamiviipaleet ovat suunnilleen samankokoisia puoliympyröitä.

Kauli jokainen taikinalevy puolet pidemmäksi, mutta ei yhtään leveämmäksi kuin alkuperäinen levy (10 cm). Levitä pitkille levyille tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Leikkaa pitkät levyt pituussuunnassa kahtia eli näin jää 10 kpl 5 cm leveää x 35 cm pitkää suikaletta.

Laita jokaisen pitkän taikinasuikaleen reunaan (n. 2 cm reunasta sisäänpäin) limittäin vuorotellen luumu- ja salamisuikaleita niin, että seuraava tulee aina edellisen päälle puolesta välistä. Suikaleen suorareuna jää aina keskelle päin ja pyöreät reunat jäävät hieman pitkän taikinareunan ulkopuolelle. Käännä suikaleeton reuna taikinaa suikaleiden päälle niin, että väliin jäävät puoliksi luumu- ja salamisuikaleet. Kierrä pitkä täytetty taikina tiukalle rullalle. Laita rulla silikoniseen tai alumiiniseen muffinivuokaan (halkaisija 7-8 cm). Tee kaikki 10 rullaa samoin.

3.12.2015. Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Nämä voitaikinaruusut syntyvät helposti pakastetaikinasta. Porosalami on mainio maun antaja voitaikinaruusuille, mutta toki myös muut salamit sopivat. Esimerkiksi pepperoni-salami antaa hyvin makua miedolle voitaikinaleivonnaiselle. Suolaiset ruusut ovat kätevää tarjottavaa kahvipöytään tai illanistujaisiin, vaikkapa pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään tai uudenvuodenjuhliin.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes kukat ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla punasipulia, tällöin ohuet sipulisuikaleet tulee pehmentää mikroaaltouunissa (1-2 min).

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lehtevät suolaiset sydämetVoitaikinaruusut salamilla ja luumullaTuliset salami-voisarvet pikkujouluihinTuliset salamivoisarvetPippurihärkä-joulutortutVoitaikinaruusut salamilla ja luumulla
Suolaiset leivoksetkaupallisetTeemasivutNopeat ja helpotPäivän reseptiJouluPikkujoulutAjankohtaistaUusivuosiMyllyn ParasArjan LeivontanurkkaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset
  • 3.5.08:02
    Nopeat ja helpot

    Pestokranssi

  • 03.12.201507:27
    kaupalliset

    Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

  • 18.02.201300:00
    Juusto

    Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Gorgonzolanyytit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakohokas