Mainos
Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla 5:59

Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

3.12.2015. Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Nämä voitaikinaruusut syntyvät helposti pakastetaikinasta. Porosalami on mainio maun antaja voitaikinaruusuille, mutta toki myös muut salamit sopivat. Esimerkiksi pepperoni-salami antaa hyvin makua miedolle voitaikinaleivonnaiselle. Suolaiset ruusut ovat kätevää tarjottavaa kahvipöytään tai illanistujaisiin, vaikkapa pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään tai uudenvuodenjuhliin.

Ainekset

 • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä
 • tai Torttutaikinalevyjä

Täyte

 • 5 tuoretta luumua
 • 150 g porosalamia tai pepperoni-salamia (siivujen halkaisija n. 3-4 cm)
 • 100 g piparjuuri-, chili- tai pippurituorejuustoa
 • 100 g mustaleimaemmental-juustoraastetta

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa luumut kahtia puoliksi ja leikkaa sen jälkeen jokainen puolikas 1-2 mm hyvin ohuiksi siivuiksi (puoliympyröiksi). Puolita salamit eli näin luumu- ja salamiviipaleet ovat suunnilleen samankokoisia puoliympyröitä.

Kauli jokainen taikinalevy puolet pidemmäksi, mutta ei yhtään leveämmäksi kuin alkuperäinen levy (10 cm). Levitä pitkille levyille tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Leikkaa pitkät levyt pituussuunnassa kahtia eli näin jää 10 kpl 5 cm leveää x 35 cm pitkää suikaletta.

Laita jokaisen pitkän taikinasuikaleen reunaan (n. 2 cm reunasta sisäänpäin) limittäin vuorotellen luumu- ja salamisuikaleita niin, että seuraava tulee aina edellisen päälle puolesta välistä. Suikaleen suorareuna jää aina keskelle päin ja pyöreät reunat jäävät hieman pitkän taikinareunan ulkopuolelle. Käännä suikaleeton reuna taikinaa suikaleiden päälle niin, että väliin jäävät puoliksi luumu- ja salamisuikaleet. Kierrä pitkä täytetty taikina tiukalle rullalle. Laita rulla silikoniseen tai alumiiniseen muffinivuokaan (halkaisija 7-8 cm). Tee kaikki 10 rullaa samoin.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes kukat ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla punasipulia, tällöin ohuet sipulisuikaleet tulee pehmentää mikroaaltouunissa (1-2 min).

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

 • card_kaappaus_keittiossa
  Kaappaus keittiössä

  Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!