Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

Shutterstock
Julkaistu 27.04.2021 12:59

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • n. 250 g parsaa kuorittuina ja puiset päät poistettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 salottisipulia kuorittuina ja pilkottuina
  • 1-2 valkosipulinkynttä kuorittuina ja murskattuina
  • 2,5-3 dl risottoriisiä (carnaroli tai arborio)
  • n. 1 tl suolaa
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5-6 dl parsojen keitinvettä

Lopuksi

  • 3-4 rkl voita
  • 4-5 rkl parmesaania
  • Basilikaa
  • Oliiviöljyä
  • Tuoretta mustapippuria

Valmistusohje

Valmistusohjeet parsarisottoon:

  1. Leikkaa/napsauta poiki parsoista kuivat kannat. Kuori halutessasi. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä, ja kun ne ovat hieman pehmenneet (n. 2 minuutin jälkeen), niin nosta ne ylös vedestä paperin päälle kuivumaan. Leikkaa ne sen jälkeen pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja huuhdeltu riisi. Kuullota, mutta älä ruskista. Kuullota noin 2-3 min ja mausta suolalla. 
  3. Lisää valkoviini. Anna valkoviinin imeytyä ja lisää parsojen keitinlientä pikkuhiljaa samalla risottoa hämmentäen, kunnes riisi on kypsää. Risottoriisin kypsyminen kestää keskimäärin riisilajikkeesta riippuen noin 18-23 min. Risoton kuuluu olla löysää, joten lientä saa olla reilusti. Löysä puuro voisi olla oikea konsistenssi. Ei kuitenkaan mikään liemi.

Parsarisotto on kevään ykkösherkku! Hans Välimäki neuvoo, miten teet elämäsi parasta risottoa. Liemikuutioita ei tarvita, vaan risotto valmistuu parsan keitinliemeen.

  • Lisää lopuksi parsat risoton joukkoon, kuumenna, lisää voi ja lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Annostele lautasille, lisää vielä päälle hieman parmesaania, vastarouhittua pippuria sekä tuoretta basilikaa, sekä tilkka hyvää oliiviöljyä.
  • Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiKaupungin paras sienipastaKurpitsarisottoGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomunia Vorschmack ja etikkapunajuuretOsso buco sahramirisoton kera
    ParsaRisottoKasvisrisottoHans VälimäkiGluteenitonPääruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Parsa
    • 02.04.202310:45
      Kasvisrisotto

      Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

    • 06.05.202213:45
      Pasta

      Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

    • 11.06.202112:22
      Hans Välimäki

      Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

    • 27.04.202112:59
      Risotto

      Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

    • 15.04.202017:03
      Lisäkeruoat

      Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta