Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brie-parsataskut

MTV Uutiset
Julkaistu 22.03.2024 14:12

MTV LIFESTYLE

Brie-parsataskut ovat helppo suolainen tarjoiltava pääsiäispöytään tai vaikka kevään juhliin. Reseptin teki kotitalouden lehtori Anu Heinaro.

  • Annosmäärä: 10 kappaletta

Ainekset

  • 5 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä
  • 10 tankoparsaa
  • 200 g Brie-juustoa
  • 20g voita
  • 1tl sitruunanmehua
  • timjamia (tuoretta tai kuivattua)
  • kananmunaa voiteluun

Valmistusohje

  1. Sulata lehtitaikinalevyt ja puolita ne. Käännä levyt vinottain eteesi, niin että ylös ja alaspäin osoittaa terävä kärki.

  2. Sekoita pehmeä voi, sitruunamehu ja hieman timjamia keskenään.

  3. Leikkaa parsoista pois kova kanta. Voit tarvittaessa myös kuoria parsat. Viipaloit brie. 

  4. Voitele voiseoksella lehtitakinalevyt keskeltä. Aseta lehtitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu ja parsa.Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä hyvin kiinni, voit käyttää hieman vettä tähän jotta taikina liimautuu paremmin kiinni.

Voitele kananmunalla.

  • Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.

  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    PestokranssiLuumupitkoTuliset salamivoisarvetKantarellisarvetKatkarapuvoileipäkakkuVälimerellinen voileipäkakku
    PääsiäinenPasteijatHuomenta SuomiKevään juhlatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

    Tuoreimmat aiheesta

    Pääsiäinen
    • 16.4.07:48
      Nopeat ja helpot

      Olutjuustokeitto

    • 15.4.14:27
      Karitsaa

      Karitsanlihapullapata oluella

    • 4.4.14:11
      Suklaakakku

      Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

    • 25.03.202416:43
      Leivonta

      Mämmikääretorttu

    • 25.03.202416:43
      Leivonta

      Mämmipehmis