Brie-parsataskut
Brie-parsataskut ovat helppo suolainen tarjoiltava pääsiäispöytään tai vaikka kevään juhliin. Reseptin teki kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
- Annosmäärä: 10 kappaletta
Ainekset
- 5 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä
- 10 tankoparsaa
- 200 g Brie-juustoa
- 20g voita
- 1tl sitruunanmehua
- timjamia (tuoretta tai kuivattua)
- kananmunaa voiteluun
Valmistusohje
Sulata lehtitaikinalevyt ja puolita ne. Käännä levyt vinottain eteesi, niin että ylös ja alaspäin osoittaa terävä kärki.
Sekoita pehmeä voi, sitruunamehu ja hieman timjamia keskenään.
Leikkaa parsoista pois kova kanta. Voit tarvittaessa myös kuoria parsat. Viipaloit brie.
Voitele voiseoksella lehtitakinalevyt keskeltä. Aseta lehtitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu ja parsa.Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä hyvin kiinni, voit käyttää hieman vettä tähän jotta taikina liimautuu paremmin kiinni.
Voitele kananmunalla.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi