Brie-parsataskut
Brie-parsataskut ovat helppo suolainen tarjoiltava pääsiäispöytään tai vaikka kevään juhliin. Reseptin teki kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
- Annosmäärä: 10 kappaletta
Ainekset
- 5 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä
- 10 tankoparsaa
- 200 g Brie-juustoa
- 20g voita
- 1tl sitruunanmehua
- timjamia (tuoretta tai kuivattua)
- kananmunaa voiteluun
Valmistusohje
Sulata lehtitaikinalevyt ja puolita ne. Käännä levyt vinottain eteesi, niin että ylös ja alaspäin osoittaa terävä kärki.
Sekoita pehmeä voi, sitruunamehu ja hieman timjamia keskenään.
Leikkaa parsoista pois kova kanta. Voit tarvittaessa myös kuoria parsat. Viipaloit brie.
Voitele voiseoksella lehtitakinalevyt keskeltä. Aseta lehtitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu ja parsa.Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä hyvin kiinni, voit käyttää hieman vettä tähän jotta taikina liimautuu paremmin kiinni.
Voitele kananmunalla.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan