Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juhlakääretorttu

Julkaistu 07.04.2016 13:40

MTV LIFESTYLE

Ainekset (noin 15 viipaletta)

    Kääretorttupohja

    • 4 munaa
    • 1 dl sokeria
    • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • (1 rkl tummaa kaakaojauhetta)

    Täyte

    • 2 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (n. 200 g)

    Rahka-karkkiseos

    • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2–2½ dl)
    • ½ dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 tlk maitorahkaa, mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa (200–250 g)
    • 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna, Marianne- tai Daim-rouhetta tms.

    Päälle

    • rahka- tai tuorejuustokermaseosta
    • 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkia
    • vihreää yrttiä, esim. sitruunamelissaa tai koivun pienen pieniä lehtiä

    Valmistusohje

    1. Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

    2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi.

    3. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

    4. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka tai mascarpone- tai tuorejuusto ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.

    5. Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle kermakarkkiseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu rahka- tai tuorejuustoseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen.

    6. Koristele ennen tarjoilua karkeilla ja yrtein esim. sitruunamelissan lehdin. Myös syötäviä kukkia voit käyttää tortulle (esim. orvokki, voikukka tai puna-apila) sekä pieniä koivun hiirenkorvia.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Kääretorttu-pyramidikakkuJuhlakääretorttuHedelmärahkatorttu tai -leivoksetVaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksiJuhlakääretorttuKarpalo-valkosuklaiset sydämet
    Arjan LeivontanurkkaMyllyn ParasKääretorttuKevään juhlatÄitienpäiväLeivontaMakeat leivonnaiset

    Kevään juhlissa ja eritoten äitienpäivänä toukokuussa on ihana hemmotella juhlittavaa tai äitiä leipomalla mehevä juhlakääretorttu. Tämän kääretortun leipominen onnistunee niin lapsilta kuin isiltäkin. Mikäli juhlittava pitää suklaasta, taikinasta voi tehdä suklaisen lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta. Leivo torttu valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Näin siitä tulee mehevä. Koristele aamulla/ennen juhlia. Piristystä kääretorttuun tuovat karkit, esimerkiksi ranskalaiset pastillit. Mikäli haluat hieman erikoisemman koristelun, laita päälle syötäviä kukkia ja aivan pieniä koivunlehtien hiirenkorvia (=koivun pienen pieniä lehtiä), jotka ovat myös syötäviä. Huolehdithan, että et kerää kukkia ja lehtiä ihan tien vierestä.

    Jälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Arjan Leivontanurkka
    • 14.10.201611:45
      Myllyn Paras

      Pataleipä suppilovahveroilla

    • 07.04.201613:40
      Myllyn Paras

      Juhlakääretorttu

    • 08.02.201616:43
      Kasvispihvit

      Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

    • 30.11.201508:40
      Joululaatikot

      Punajuurilaatikko

    • 09.02.201615:32
      Mokkapalat

      Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin