Mainos

Juhlakääretorttu

Kevään juhlissa ja eritoten äitienpäivänä toukokuussa on ihana hemmotella juhlittavaa tai äitiä leipomalla mehevä juhlakääretorttu. Tämän kääretortun leipominen onnistunee niin lapsilta kuin isiltäkin. Mikäli juhlittava pitää suklaasta, taikinasta voi tehdä suklaisen lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta. Leivo torttu valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Näin siitä tulee mehevä. Koristele aamulla/ennen juhlia. Piristystä kääretorttuun tuovat karkit, esimerkiksi ranskalaiset pastillit. Mikäli haluat hieman erikoisemman koristelun, laita päälle syötäviä kukkia ja aivan pieniä koivunlehtien hiirenkorvia (=koivun pienen pieniä lehtiä), jotka ovat myös syötäviä. Huolehdithan, että et kerää kukkia ja lehtiä ihan tien vierestä.

Ainekset (noin 15 viipaletta)

    Kääretorttupohja

    • 4 munaa
    • 1 dl sokeria
    • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • (1 rkl tummaa kaakaojauhetta)

    Täyte

    • 2 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai survosta (n. 200 g)

    Rahka-karkkiseos

    • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2–2½ dl)
    • ½ dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 tlk maitorahkaa, mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa (200–250 g)
    • 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna, Marianne- tai Daim-rouhetta tms.

    Päälle

    • rahka- tai tuorejuustokermaseosta
    • 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkia
    • vihreää yrttiä, esim. sitruunamelissaa tai koivun pienen pieniä lehtiä

    Valmistusohje

    1. Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

    2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi.

    3. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

    4. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka tai mascarpone- tai tuorejuusto ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.

    5. Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle kermakarkkiseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu rahka- tai tuorejuustoseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen.

    6. Koristele ennen tarjoilua karkeilla ja yrtein esim. sitruunamelissan lehdin. Myös syötäviä kukkia voit käyttää tortulle (esim. orvokki, voikukka tai puna-apila) sekä pieniä koivun hiirenkorvia.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!