Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runeberginkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Runebergintorttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty leivonnainen, mutta taikinasta voi tehdä myös kakun!

Noin 12 palaa

  • 150 g margariinia tai voita (voi olla laktoositonta)
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 1 dl keksin tai piparin muruja
  • 1 dl kermaviiliä (voi olla laktoositonta)
  • ½ tl manteliuutetta (tai 2 rkl mantelilikööriä tai rommia tai punssia)

Pinnalle

  • paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • sokerivesikuorrutusta (1 dl tomusokeria + n. 3 tl sitruunanmehua)

Kostutukseen

  • noin 2 dl vedellä laimennettua manteliuutetta, -likööriä tai punssia tai rommia

Valmistusohje

Voitele irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kermaviiliin sooda ja manteliuute ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Laita lusikalla vadelmamarmeladia nokareina (noin 12 kpl) taikinan pinnalle ympyräksi 2-3 sentin päähän vuoan reunasta.

Paista kakku 175-asteessa 35-45 minuuttia (vuoan halkaisijasta riippuen) uunin toiseksi alimmalla tasolla. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Kostuta kakku.

Jos hillo on pulahtanut lähes kokonaan taikinan sisään, lisää jokaisen päälle vähän uutta hilloa. Sekoita 1 dl tomusokeria ja tilkka sitruunamehua (tai vettä) tasaiseksi vähän valuvaksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutusta pikkulusikalla vadelmahillonokareiden ympärille.

Anna kakun mehevöityä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Resepti: Arja Savela / Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Runebergin mehevä kuivakakkuRunebergin kakkuRunebergintortutVadelmamisuRunebergintortutPorkkanakakku valkosuklaakuorrutteella
RunebergintortutArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut
  • 04.02.202412:50
    Juustokakku

    Runebergin juustokakku

  • 03.02.202412:03
    Kuivakakku

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 01.02.202114:35
    Laskiaispullat

    Runebergin laskiaispullat

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Runebergintortut