Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pataleipä suppilovahveroilla

Julkaistu 14.10.2016 11:45

MTV LIFESTYLE

Valmista syksyn sienistä herkullinen pataleipä Leivontanurkan Arja Elina Laineen reseptillä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 l suppilovahveroita (2 dl ryöpättynä)
  • 2 rkl rypsiöljyä (esim. rosmariini) tai voita
  • 1 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • 2 dl omenasosetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 7 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Paista pinnoitetussa padassa tai uunin kestävässä kattilassa (2–3 l) rasvassa pilkotut suppilovahverot tai sulata siinä pakastetut ryöpätyt sienet. Ota pata pois liedeltä ja lisää kylmä vesi. Anna seoksen jäähtyä ja liuota sen jälkeen hiiva seokseen. Sekoita joukkoon omenasose, suola, hunaja ja kauraleseet sekä hiivaleipävehnäjauhot. Taikina saa olla hyvin löysää. Älä vaivaa taikinaa. Laita kansi päälle ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan ½–1 vrk:ksi. Pitkä kohotusaika antaa leivälle hyvän maun.

Kumoa taikina pöydälle tai leivinpaperille, jossa on jauhoja. Pyöritä löysästä taikinasta käsin leipä. Peitä leipä leivinliinalla ja anna leivän kohota puoli tuntia. Pese pata. Laita kohotuksen kanssa yhtä aikaa uunipata kylmään uuniin, laita uuni päälle 225 asteeseen.Ota puolen tunnin päästä pata uunista, nosta leipä käsin tai leivinpaperin avulla varovasti tulikuumaan pataan (jos käytät leivinpaperia, se saa jäädä pataan). Vedä leivän pinnalle muutama koristeviilto terävällä veitsellä ja ripottele päälle vähän leseitä. Pane uunin kestävä kansi padan päälle ja nosta pata leipineen uuniin alimmalle ritilätasolle kypsymään 30 minuutiksi. Ota sen jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 min.Ota pata uunista ja nosta leipä pois varoen kuumaa pataa. Voit säilyttää leipää pinnoitetussa padassa.Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 








Lisää aiheesta:

Pataleipä suppilovahveroillaVaalea ruokaleipä unikonsiemeninSpelt-leipäVaalea ruokaleipäAuringonkukkaleipäGotlantilainen leipä
Myllyn ParasArjan LeivontanurkkaLeivontaKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle