Uunijuurekset valmistuvat näin
HUOM! Kun valmistat samalla pellillä eri kypsymisajan vaativia vihanneksia, niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, bataatti, lanttu vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min, jopa 50 min) Lisää pehmeämmät vihannekset myöhemmin (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min)
- Pese ja pilko juurekset ja vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi. Tee samaan aikaan uuniin menevistä paloista suurin piirtein samankokoisia niin ne myös kypsyvät samanaikaisesti. Jos käytät perunoita, niitäei tarvitse kuoria,vaan voit lohkota ne kuorineen. Jos käytät paprikaa, poista kanta, siemenet ja sisustan valkoiset osat. Jos käytät kesäkurpitsaa, viipaloi se, mutta älä kuori. Viipaloi kesäkurpitsa mutta älä kuori.
