Mainos
Mainos

Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa valmistettiin uunijuureksia ja lohta, tsatsikia ja salaatteja, parsakaalia, palsternakkakeittoa ja coleslaw-salaattia. Katso Kari Aihisen vinkit ja uunijuurekset vaan paistumaan!

Ainesosat

  • Peruna
  • Kesäkurpitsa
  • Paprika
  • Yrttejä, esim. timjami, rosmariini tai lehtipersilja
  • Suolaa (ja rouhittua mustapippuria )
  • Rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)

Valmistusohje

1. Pese ja pilko juurekset ja vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi. Tee samaan aikaan uuniin menevistä paloista suurin piirtein samankokoisia niin ne myös kypsyvät samanaikaisesti. Perunoita ei tarvitse kuoria vaan voit lohkota ne kuorineen. Poista paprikoista kanta, siemenet ja sisustan valkoiset osat. Viipaloi kesäkurpitsa mutta älä kuori sitä, ruuasta tulee herkullisemman näköinen kun siinä on enemmän värejä!

2. Mausta uunivihannekset aina ensin ennen kuin lisäät niihin öljyä! Mausteet eivät pääse imeytymään kunnolla juureksiin jos lisäät ne vasta öljyn jälkeen.

3. Paista uunivihannekset 200 C asteisessa uunissa 20-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä etteivät vihannekset mene liian pehmeiksi. Voit käännellä vihanneksia muutaman kerran paiston aikana.

Kun valmistat samassa astiassa eri kypsymisajan vaativia vihanneksia niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, bataatti, lanttu vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min)

Lisää pehmeämmät vihannekset myöhemmin (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min)

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.