Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka

Itkukana on suosittu ja helppo kanakastike.
Itkukana on suosittu ja helppo kanakastike.MTV
Julkaistu 10.05.2019 06:50

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta

Basmatiriisi

  • 2 ½ dl basmatiriisiä
  • 1 tl suolaa
  • reilusti vettä

Itkukana

  • n. 500 g broilerin sisäfileetä
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 shalottisipulia
  • 1/2 dl tomaattipyreetä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Riisi: 

  1. Kiehauta runsaasti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, heitä mukaan suola ja riisi. Sekoita kertaalleen puuhaarukalla, että riisi ei jämähdä pohjalle. 
  2. Pistä ajastin kilahtamaan kymmenen minuutin kuluttua. Kun kello soi, valuta riisi kunnolla. 
  3. Palauta valutettu riisi kattilaan ja peitä kannella. Se jaksaa odottaa hellan reunalla vaikka tunnin, eli valmista tämä heti kärkeen.
  4. Kun alat tarjota riisiä, möyhennä se huolella haarukan avulla kuohkeaksi, kukaan ei halua syödä jässähtänyttä riisikakkua. Älä siis unohda pöyhiä.

Itkukana: 

Itkukana on uusi arkiruokahitti! Ruokalaji kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, reseptin luonut Hanna Gullichsen kertoo. Reseptistä riittää neljälle syöjälle.

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.Taputtele lihat kuivaksi talouspaperilla.
  2. Hienonna shalottisipulit. 
  3. Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu n. 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksessa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.

    Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan shalottisipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.
  4. Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Puuhaarukka on oma aseeni tässä hommassa.
  5. Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena, että seos kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7–9 minuuttia.
  6. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun broileri on kypsää, sammuta liesi.
  7. Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa herneen- tai auringonkukanversoilla.
     

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Metsästäjän kanaa kahdelle, Samun resepti"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Rendang – maailman paras ruoka IndonesiastaMuistatko vielä ”kouluaikojen limaisen kauhistuksen”? Nyt tämä ruoka on pelastettu – painii aivan eri sarjassaArancini eli helpot riisipyörykät
BroileriLiharuokaPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi