Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Maukas joululimppu

Joululimppu sopii ihanasti joulupöytään ja joululahjaksi.

Tällä ohjeella valmistat kaksi mehevää, hyvin säilyvää joululimppua. Limput voi siis hyvin tehdä valmiiksi ennakkoon odottamaan joulua.

2 kpl

1 dl appelsiinista puristettua mehua
1 tl fenkolia
1 tl anista
2 prk kermaviiliä (400 g)
2 tl suolaa
1 appelsiinin kuoriraaste
1 dl tummaa siirappia
50 g hiivaa
5 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun:

2 rkl tummaa siirappia
2 rkl kuumaa vettä

Kuumenna appelsiinimehu sekä rouhitut mausteet kiehuvaksi ja kaada seos taikinakulhoon. Lisää kermaviili, suola, appelsiinin kuoriraaste, siirappi ja murennettu hiiva. Sekoita, lisää jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöräytä se kahdeksi leiväksi. Siirrä leivät leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

Voitele leivät siirappivedellä ja paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele leipiä paiston aikana pari kertaa siirappivedellä.

Nauti voin, joulu- tai savukinkun, maksapasteijan tai herkkujuuston ja marmeladin kera.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy 

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja