Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vinkit haltuun! Näin onnistut vappumunkkien paistossa

Vappubrunssin kuningas on ehdottomasti sokerinen munkki, jonka sisältä löytyy herkullinen hillosydän. Munkkien leipominen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta muutamalla niksillä poropeukalokin onnistuu. 

Valmista ensin vähärasvainen pullataikina, pyörittele siitä pieniä palloja, paista öljyssä, sokeroi ja pursota hilloa palleron sisälle. Näin syntyy rapeakuorinen ja sokerinen vappumunkki pehmeällä hillotäytteellä. Munkkien leipominen voi kuulostaa vaikealta, mutta sen salaisuus on kärsivällisyys.

Kärsivällisyyttä vaaditaan erityisesti paistamisvaiheessa – sekä maun että turvallisuuden vuoksi.

Rasvan kuumentaminen aiheuttaa aina tulipalovaaran, joten käsittele rasvaa varovasti. Avuksi kannattaa ottaa reikälusikka, jolla munkkeja on helppo käännellä rasvassa, ilman että rasva polttaa sormia. Kattilaan ei saa päästä mitään nesteitä tai hilloa, jotka alkavat herkästi räiskyä kuumassa rasvassa. Tulipalon varalta pidä kattilan kansi lähellä.

Paista munkkeja muutama kerrallaan, jotta ne mahtuvat vapaasti kellumaan ja kohoamaan rasvan pinnalla. Pyörittele munkkeja kattilassa koko paistamisen ajan. Ne kääntyvät herkästi raaka puoli ylöspäin ja paistuvat epätasaisesti. Jos pyöreiden munkkien paistaminen tuntuu hankalalta, paina munkit litteämmiksi ja paistaa ensin toinen puoli ja sitten toinen.

Hillo kannattaa pursottaa munkkeihin vasta viimeisenä, kun sokeritkin ovat jo pinnassa. Pursotukseen käy mainiosti siihen tarkoitettu tylla tai tavallinen sileäkärkinen pursotin. Käytä tasaista hilloa, jotta pursotin ei tukkeudu marjapaloista.

Lähde: Myllyn Paras

Testaa reseptit:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja