Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vielä ehdit valita tarjottavat valmistujaisiin – nappaa vinkit

Tämän viikon lauantaina monessa perheessä juhlitaan valmistujaisia. Jos et ole vielä saanut lyötyä lukkoon juhlapöydän antimia, nappaa helpot ja nopeat vinkit juhlatarjoiluihin.

Jos et ole kokenut leipuri, voi omin käsin valmistettujen tarjoilujen tekeminen hermostuttaa. On tärkeää, että herkuista tulee maistuvia, mutta liian monimutkaisia tarjoiluja ei välttämättä kannata kokeilla, jotta lopputuloksesta tulisi onnistunut.

Pienet herkut

Tee juhliin vaikkapa helposti ja nopeasti valmistuvia cocktailpaloja lehtitaikinasta. Valitse päivänsankaria ja vieraitasi miellyttävä tuorejuusto- tai muu täyte. Voit myös tehdä eri makuisia pikkusuolaisia, mutta koristele eri maut eri tavoin, jotta ne ovat helposti tunnistettavissa ja pystyt kertomaan vieraillesi, mitä tarjoilusi pitää sisällään. Näin varmistat myös sen, ettei väärällä täytteellä varustettu leivonnainen sujahda esimerkiksi allergikon lautaselle.

Myös makeat täytteet sopivat hyvin lehti-tai voitaikinasta tehtyihin pieniin herkkuihin.

Kokeile vaikka tätä reseptiä: Juustosydämet

Pakastetaikinasta on helppo leipoa juhliin pikkuleipiä ja täytettyjä pipareita. Piparit voi myös leipoa etukäteen ja pakastaa tarvittaessa. Jos täytät pikkuleivät, tee se vasta ennen tarjoilua, aikaisintaan vuorokautta ennen. Muista silloin, että mitä aikaisemmin täytät, sitä vähemmän kosteaa hillon kannattaa olla.

Kokeile vaikka tätä reseptiä: Ylioppilasjuhlien parhaat piparit

Millainen kakku?

Jos tiedät, että suurin osa vieraista tulee juhliin samalla kertaa, voit leipoa isomman kakun.  Esimerkiksi leipomalla kolme kääretorttupohjan saat helposti tehtyä suuren kakun. Kerrostat vain nämä kolme levyä ja täytät niiden välit haluamillasi täytteillä.

Jos vieraat tulevat hiljalleen, ei liian suuri kakku kannata, sillä sen ei pitäisi antaa seisoa liian kauan pöydällä – etenkään, jos valmistujaispäivän kruunaa helle. Tällöin pari pienempää kakkua ovat hyvä vaihtoehto: toinen säilyy jääkaapissa sillä välin, kun toinen on esillä. 

Pienemmät kakut ovat myös hyvä valinta silloin, jos sinulla ei ole suuremmalle kakulle sopivaa suojakupua. Jääkaapin hajut ja maut voivat nimittäin tarttua suojaamattomaan kakkuun. 

Muutenkin kannattaa pitää mielessä kylmäsäilytystilat eikä tehdä liikaa herkkuja, joille ei olekaan tilaa jääkaapissa. 

Kokeile vaikka tätä reseptiä:Juhlakakku Sitrustäytteellä

Kakun onnistumisen kannalta on oleellista, että otat raaka-aineet huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen aloittamista. Kylmistä kananmunista tai voista valmistettu taikina menee herkästi pilalle.

Voit tehdä kakun kuorruttamista vaille valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja