Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Vältä yleiset virheet: Näin valmistuvat herkulliset browniet

Browniet ovat suussasulavia suklaaherkkuja, jotka ovat nousseet suklaafanien kertosuosikiksi. Kiinnittämällä huomiota oikeisiin seikkoihin voi taata sen, että lopputulos onnistuu täydellisesti.

Valitse resepti tarkoin

Vaikka laadukkaat raaka-aineet ovat äärimmäisen tärkeä osa onnistuneita leivonnaisia, on reseptilläkin äärimmäisen tärkeä osa täydellisten brownie-leivosten onnistumisessa. Brownieita on lukuisia erilaisia ja kannattaakin tutustua ajan kanssa erilaisiin resepteihin, jotta lopputulos olisi onnistunut – ja juuri omaan makuun.

Bon Appétit -lehden asiantuntijoiden mukaan kakkutaikinaa muistuttava brownie-taikina syntyy useimmiten ohjeilla, joissa voi ja sokeri vatkataan yhteen. Kosteammat ja suklaisemmat browniet syntyvät usein taikinasta, jossa on erityisen paljon suklaata ja voita.

Panosta suklaaseen

Brownieiden kohdalla yksi raaka-aine on ylitse muiden – ja se on ehdottomasti suklaa. Kun tarkoituksena on onnistua erityisen hyvin brownieiden leivonnassa, kannattaa panostaa siihen, että taikinaan käytetty suklaa on todella laadukasta. Asiantuntijat suosittelevat valitsemaan taikinaan sen perinteisen leivontasuklaan sijaan omaa suosikkisuklaata, joka voi tuoda taikinaan juuri omaan makuun sopivaa twistiä.

Ole varovainen kaakaojauheen kanssa

Kaakaojauheen kohdalla kannattaa brownieita leipoessa olla varovainen, eikä jauhetta tule lisätä missään nimessä liikaa. On hyvä pitää mielessä, että kaakaojauhe on nimensä mukaisesti jauhetta, joka tekee taikinasta kuivempaa. Pahimmillaan kaakaojauhe kuivattaa taikinan turhan kakkumaiseksi.

Sekoita harkiten

Koska suklaan – ja usein voin – joutuu sulattamaan brownie-taikinaan, on tärkeää olla sekoittamatta kuumia ainesosia seokseen, jossa on kananmunaa. Kananmuna kypsyy helposti kuumien ainesosien kanssa sekoittuessaan ja pilaa pahimmillaan koko taikinan.

Valmistaudu etukäteen

Raaka-aineet on taikinan onnistumisen vuoksi hyvä ottaa etuajassa huoneenlämpöön ennen taikinan valmistamista. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että raaka-aineet ottaa huoneenlämpöön tuntia ennen leipomisen aloittamista. Huoneenlämmössä tovin lämmenneistä tuotteista tehty taikina on usein tasaisempaa ja kermaisempaa.

Vinkki! Jos raaka-aineita ei ehdi ottaa lämpenemään ennen leipomista, voi niitä uittaa esimerkiksi muovipussilla suojattuina hetken lämpimässä vedessä.

Raaka on aina raaka

Moni pitää kosteita ja suklaisia brownieita kaikkein herkullisimpina. On kuitenkin tärkeää erottaa kostea taikina raa'asta taikinasta – sillä nämä kaksi eivät suinkaan ole sama asia.

Reseptissä ohjeistettua paistoaikaa on tärkeä noudattaa, sillä usein sen jäädessä lyhyeksi jäävät myös leivonnaiset raaoiksi. Brownieiden koostumus on reseptin – ei paistoajan – varassa.

Anna leivonnaisten levätä

Heti uunista tulleet browniet saavat veden herahtamaan kielelle, mutta maltti on valttia, mitä leivonnaisten jäähtymisen odotteluun tulee. Leivonnaiset eivät suinkaan ole parhaimmillaan suoraan uunista tultuaan, sillä jäähtymisen aikana niiden maku kehittyy entisestään – ja kaiken lisäksi ne saa jäähtyneinä huomattavasti helpommin irti paistoastiastaan.

Lähde: Bon Appétit

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja