Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Tämä klassikkoresepti herättää paljon muistoja

Kotitaloustunneilta monelle ovat jääneet mieleen kauralastujen ohella myös teeleivät. Muistatko vielä, kuinka tämä klassikkoherkku valmistuu?

Kotitaloustunneilta tuttu kauralastujen ohje herätti Makuja.fi-sivuston Facebookissa keskustelua muistakin tutuista köksäntuntien herkuista. Erityisesti teeleivät herättivät paljon muistoja.

Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista näitä nopeita herkkuja vaikkapa iltapalaksi!

Teeleivät

Tarvitset:

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

50 g margariinia

1 1/2 dl kylmää maitoa

Tee näin: 

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.

VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.

3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.

4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.

5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.

6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia. 

Resepti:  Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja