Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Makea vinkki äitienpäivään! Taivaallinen juustokakku on todellinen kinuskin ystävän unelma

Uunissa paistettava kinuskijuustokakku viimeistellään paksulla kinuskikastikkeella. Tämä kakku ei jätä sokerihammasta kolottamaan! 

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, ja mikä olisikaan parempi tapa ilahduttaa äitejä ja mummoja kuin itse tehty leipomus. Todellisille makean ystäviä ilahduttaa taatusti tämä tuorejuustotäytteinen kakku, joka viimeistellään kinuskikastikkeella. Halutessasi voit koristella kakun pähkinöillä tai karkeilla.

Kinuskijuustokakku (10–12 annosta)

12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
1 ½ dl kuohukermaa

Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl vaniljasokeria

Aloita kakun valmistus kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon vaniljasokeri.

Vinkki! 
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää kastikkeen joukkoon ruokalusikallinen merisuolahiutaleita.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen, 24–26-senttisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta noin desin verran kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.

Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.

Jos kaipaat lisää kakkuideoita äitienpäivään, tässä muutama herkullinen vinkki: 

Lähde: Dansukker


Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja