Yrittikö BMW salata autojensa hengenvaarallisen vian? Poliisi iski pääkonttoriin: "Paljastamme totuuden"

0:43

BMW on joutunut todelliseen liemeen Etelä-Koreassa, jossa ainakin 40 autoa on syttynyt palamaan. Saksalaisvalmistaja on myöntänyt tienneensä ongelmasta jo parin vuoden ajan.

Etelä-Korean viranomaiset ovat määränneet BMW-autoja ajokieltoon sen jälkeen, kun monissa autoissa on syttynyt moottoripalo, joka on tuhonnut koko auton. Lähes kaikki autot ovat olleet 520d-mallia, kirjoittaa Asian Correspondent.

Pääkuvan video

Bemarikuskin törttöily aiheutti hurjan kolarin

Viime torstaina poliisi ratsasi saksalaismerkin Soulin-pääkonttorin selvittääkseen, onko yhtiö salannut ajoneuvojen vikoja. Samalla viranomaiset takavarikoivat asiakirjoja ja muuta materiaalia.

Soulin poliisin valkokaulusrikollisuutta tutkivan yksikön virkamies kieltäytyi antamasta lisätietoja, mutta uutistoimisto Yonhapin mukaan ratsiassa oli mukana peräti 30 tutkijaa. Myöskään paikallinen BMW-väki ei kommentoinut asiaa.

– Teemme perusteellisen tutkimuksen paljastaaksemme totuuden, poliisi on Yonhapin mukaan sanonut.

Ainakin 40 auton väitetään syttyneen tuleen tänä vuonna. Tapaukset ovat johtaneet siihen, että jotkut pysäköintilaitokset ovat kieltäneet BMW-autojen tulon, sillä ne ovat huolissaan palovaarasta.

Viime kuussa BMW kutsui Etelä-Koreassa 106 000 ajoneuvoa pakokaasumoduulin korjaukseen. Sen uskotaan aiheuttaneen tulipalot. Takaisinkutsu koski 42 dieselmallia.

BMW pyysi jo aiemmin anteeksi tulipaloja ja syytti siitä viallista osaa, jonka tarkoituksena oli vähentää dieselmoottoreiden päästöjä.

Anteeksipyyntö ei kuitenkaan tyydyttänyt vihaisia kuluttajia, jotka sanoivat, että yrityksen olisi pitänyt myöntää asia aiemmin.

BMW:n laadusta vastaava varajohtaja Johan Ebenbichler sanoo, että yhtiö sai tietoon komponenttiongelmasta vuonna 2016, mutta onnistui tunnistamaan tulipalojen syyn vasta tämän vuoden kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja