Mainos

BMW nimettiin epäluotettavimmaksi automerkiksi

2:22

Kansainvälisen markkinatutkimusyhtiön mukaan uusien Bemareiden omistajat joutuvat ravaamaan korjaamolla useammin kuin muiden merkkien asiakkaat.

Pääkuvan video

Porilainen Kari toteutti unelmansa ja osti hämmästyttävän menopelin

J.D. Powerin Isossa-Britanniassa suorittaman kyselytutkimuksen mukaan BMW on vähiten luotettava merkki 1–3-vuotiaita autoja tarkastellessa.

Vuoden 2015 jälkeen käyttöönotetuista BMW-merkkisistä autoista on tutkimuksen mukaan korjattu keskimäärin 192 vikaa sataa autoa kohden. Seuraavaksi kehnoimmalle sijalle jääneissä Fiateissa vikoja oli keskimäärin 177 sadassa autossa.

Listauksen viisi luotettavinta merkkiä olivat Hyundai, Suzuki, Kia, Skoda, Nissan ja Seat. Häntäpäästä löytyivät BMW:n ja Fiatin lisäksi Audi, Land Rover ja Citroen. Premium-valmistajista parhaiten pärjäsi Mercedes-Benz, jonka sijoitus oli 14:s.

J.D. Powerin Josh Halliburton kertoo näkevänsä syyn sille, miksi kalliimpien merkkien autot eivät loista tällaisissa tutkimuksissa; monimutkainen teknologia on yleensä vikaherkempää kuin yksinkertainen.

– Autojen järjestelmät ovat monimutkaisempia kuin koskaan, ja erityisesti premium-valmistajat pistävät autoihinsa autonomisia ominaisuuksia, kuten mukautuvia vakionopeudensäätimiä, kaistallapitoavustimia ja automaattisia hätäjarrutusjärjestelmiä, Halliburton luettelee.

Kyselyyn otti osaa 13 000 uudehkolla autolla ajavaa brittikuskia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja