Yrittäjän tilille kilahti 1,6 miljoonaa dollaria koronatukea – marssi suoraan Lamborghini-kauppaan ja strippiklubille

Lamborghini esitteli maailman nopeimman katumaasturin 13:17
Tältä näyttää Lamborghini Urus, maailman nopein sarjavalmisteinen katumaasturi.

Matalakorkoiset koronalainat houkuttelivat epärehellisen yhdysvaltalaisyrittäjän rustaamaan perättömiä hakemuksia.

USA:n oikeusministeriö kertoo Teksasin Houstonissa kahta yritystä pyörittävän miehen saaneen 1,6 miljoonan dollarin edestä tukea liiketoimintansa ja henkilöstönsä palkanmaksun turvaamiseen koronapandemian keskellä.

Jo valmiiksi valtaisa summa paisuu aivan uusiin mittasuhteisiin, kun otetaan huomioon, ettei miehen kahdessa yrityksessä ole The Drive -julkaisun tietojen mukaan yhtäkään työntekijää. Kyseinen tuki, niin sanottu PPP-laina (Paycheck Protection Program), on kaiken lisäksi tarkoitettu lähinnä yrityksen palkkakuluihin.

29-vuotias mies käytti 900 000 ja 700 000 dollarin suuruisia matalakorkoisia lainojaan muun muassa Lamborghini Urus -supermaasturin ja Ford F-350 -avolavan ostamiseen. Autohankintojensa lisäksi hän törsäsi rahoja asuntoihin, kelloihin ja kulutti käteistä myös strippiklubeilla.

Miestä epäillään toimintansa johdosta useista talousrikoksista. Hänen laatimissaan lainahakemuksissa hän oli ilmoittanut yhtiöillään olevan lukuisia työntekijöitä ja palkkakulujen olevan merkittävät. Lisäksi toisen yhtiön toimitusjohtajaksi nimetty henkilö oli kuollut ennen hakemuksen tekemistä.

Lue myös:

    Uusimmat