Autokauppa yritti ratsastaa ihmisten koronapaniikilla: "Ennemmin otan viruksen ja vaikka kuolen siihen"

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Mitä koronaviruksesta tulee tietää? Tässä olennaisimmat asiat pähkinänkuoressa.

Koronavirusepidemia puhuttaa ihmisiä ympäri maailman. Eräs uusiseelantilainen yritys katsoi, että kuumaa aihetta voisi hyödyntää myös markkinoinnissa.

Uusiseelantilaisen autokauppaketju 2 Cheap Carsin toimitusjohtaja on joutunut puolustuskannalle sen jälkeen, kun yritys päätti ratsastaa kansalaisten koronaviruspelolla vauhdittaakseen myyntiään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samainen yhtiö surffailee mainonnassaan huonon maun rajoilla, mutta tällä kertaa moni on katsonut sen menneen jo liiankin pitkälle.

Härskiä vai nokkelaa mainontaa?

2 Cheap Cars julkaisi useissa sosiaalisen median kanavissaan mainoskampanjan, jossa asiakkaita kosiskeltiin liikkeisiin viittaamalla koronaviruksen leviämiseen julkisissa liikennevälineissä.

– Huolettaako julkisilla matkustaminen? Meillä on tarjolla runsaasti autoja alle 5 000 dollarilla tai vain 25 dollarilla per viikko, maksetussa mainoksessa vinkataan.

Uusiseelantilainen 1 News otti yhteyttä 2 Cheap Carsin toimitusjohtajaan Dan Buckleyyn, joka ei ymmärtänyt kampanjasta noussutta kohua.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Me olemme täällä 2 Cheap Carsilla aika kevytmielisiä. Kyse on vakavasta asiasta, mutta mielestäni pienellä leikittelyllä voi olla jopa rauhoittava vaikutus, Buckley kertoi.

Buckleyn mukaan mainos on myös todenmukainen.

– Jos muuten kulkisit bussilla ympäriinsä, pienentää omalla autolla liikkuminen tartuntariskiä.

1 Newsin lisäksi yhtiön kampanjaan tarttui myös uusiseelantilainen Stuff-sivusto, joka kysyi Buckleylta, eikö tätä huoleta tällaisen kampanjan mahdolliset negatiiviset vaikutukset. Buckley kiersi kysymyksen ja löi pöytään tarjouksen:

– Jos sinulla on vahvistettu koronatartunta ja haluat ostaa meiltä auton tällä viikolla, annamme sinulle 500 dollarin alennuksen – kunhan ilmoitat saapumisestasi etukäteen, jotta ehdimme vetää maskit päähän.

Reaktioita laidasta laitaan

Aiheesta virisi keskustelua muun muassa Reddit-keskustelupalstalla.

Toiset ovat tuominneet 2 Cheap Carsin härskin lähestymistavan ja ihmisten koronaviruspelolla ratsastamisen, mutta ymmärtäjiäkin löytyy. Alla joitain poimintoja Reddit-palstalaisten näkemyksistä.

– Ei tässä ole mitään ongelmaa. Nokkela markkinointitiimi.

– Näsäviisaita kusipäitä.

– Tämä on todennäköisesti heidän vähiten kieroja tapojaan autojen myymiseksi.

– Jos lankeat tähän mainokseen, ansaitset tulla jymäytetyksi 2 Cheap Carsin ja heidän romuautojensa toimesta.

– Ennemmin otan koronaviruksen ja vaikka kuolen siihen kuin ajan Aucklandissa [Uuden-Seelannin suurin kaupunki].

Lähteet: 1 News, Stuff

Lue myös:

    Uusimmat