Yritätkö karistaa kiloja? Älä vain lopeta suklaalla herkuttelua

Painoaan pudottavat tuntuvat usein tekevän suuren virheen uutta ruokavaliota suunnitellessaan. Suklaan ja muiden herkkujen pois jättäminen ei nimittäin pienennäkään vyötäröä.

Tuoreen kyselyn mukaan 86 prosenttia edelleen lempiherkkujaan nauttivista painonpudottajista pudottavat painoaan onnistuneesti.

2 100 miehelle ja naiselle suoritettu kysely paljasti, että eniten painoaan pudottavista huimat 91 prosenttia oli jatkanut suklaan syömistä samoilla määrillä kuin ennen laihdutuksen aloittamista.

Kyselyn tilasi verkossa toimivan kalorilaskurisivusto Nutracheckin ravitsemusasiantuntija Janet Aylott.

– Laajat tutkimukset ovat todistaneet, että ruokavaliot, jotka keskittyvät ruokien välttämiseen, epäonnistuvat todennäköisemmin, Aylott kertoo.

Aylott sanoo, että onnistumisen avain on ottaa hieman rennompi asenne ja syödä vähän niitä herkkuja, joita mieli tekee.

Aiempi tutkimus paljasti, että laihduttajat, jotka hylkäävät ruokavaliostaan kokonaan tietyn herkun, kuten suklaan, viinin tai keksit, lihovat todennäköisemmin, koska hylättyjä herkkuja kompensoidaan syömällä enemmän muita ruokia.

Toisen tutkimukseen mukaan jopa 65 prosenttia kaikki herkut hylänneistä laihduttajista lihovat loppujen lopuksi.

Suklaahiirille on muitakin hyviä uutisia. Harvardin yliopiston tutkijat tarkkailivat 8 000 miestä 65 vuoden ajan. Ne miehet, jotka söivät suklaata kohtuullisia määriä noin kolme kertaa kuukaudessa elivät melkein vuoden pidempään kuin miehet, jotka eivät syöneet suklaata laisinkaan.

Tutkijat uskovat tämän johtuvan kaakaon antioksidanteista eli polyfenoleista, joita löytyy myös punaviinistä. Polyfenolit estävän haitallisen kolesterolin hapettumisen. Antioksidanttien tiedetään myös ehkäisevän syöpää.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja