YouTube-tähti jälleen kohun keskellä – vitsaili sairaalaan joutuneen Demi Lovaton kustannuksella

Demi Lovato kiidätettiin sairaalaan – syyksi epäillään yliannostusta 1:28

Ruotsalainen YouTube-persoona PewDiePie on nostattanut raivoa vitsailemalla sairaalaan kiidätetyn Demi Lovaton mahdollisella addiktiolla.

VIDEO: Demi Lovato sairaalaan.

PewDiePie-nimellä tunnettu ruotsalainen YouTube-tähti Felix Kjellberg saa kovaa kritiikkiä Twitterissä. Kjellberg julkaisi Twitter-tilillään laulaja Demi Lovaton kustannuksella vitsailevan meemin.

Meemi on satiirinen sarjakuva, jossa Lovato pyytää äidiltään rahaa ja väittää rahan olevan ruokaa varten. Viimeisessä ruudussa selviää, että Lovaton äidiltään saamat rahat menevät ruuan sijaan heroiiniin.

Lovato kiidätettiin maanantaina sairaalaan epäillyn yliannostuksen vuoksi. Alkuun uutisoitiin, että kyseessä olisi heroiinin yliannostus, mutta useammat Lovatoa läheiset lähteet ovat kieltäneet heroiinin yhteyden sairaalakäyntiin.

Kjellbergin twiitti keräsi valtavasi huomiota ja hän nousi alustan maailmanlaajuisesti trendaavien aiheiden joukkoon. Useat pitivät vitsiä liian aikaisena ja loukkaavana, ottaen huomioon, että Lovato on yhä sairaalassa.

– En voi uskoa, että Pewdiepie meni Demi Lovaton perään tuolla tavalla. Hän on addikti, joka palasi tapoihinsa. Mielestäni ei ole siistiä potkia Demiä, kun hän on maassa. Hän oli todella positiivinen roolimalli kuuden vuoden päihteettömyytensä aikana. Hän lipsui. Hän maksaa siitä hintaa. Jättäkää hänet rauhaan, Forbes-lehden toimittaja Tom Ward kritisoi Kjellbergiä.

– Olen tyytyväinen, että olemme kaikki samaa mieltä siitä, että Pewdiepie on peruttu, eräs käyttäjä totesi.

– Miksi kukaan edes julkaisisi tällaista? Todella pettynyt, toinen komppasi.

Kjellberg poisti julkaisemansa meemin pian kohun käyntiinlähtemisen jälkeen. Poistettuaan vihaa herättäneen julkaisun, hän pyysi meemiä anteeksi.

– Poistin meemin. En tarkoittanut sillä mitään, enkä tiennyt kaikkea (Demin) tilanteesta. Ymmärrän nyt, että aihe oli herkkä, anteeksi!

Kjellberg on aiemminkin herättänyt kohua vitseillään. YouTube peruutti hänen tuottamansa maksullisen sarjan, kun Kjellberg vitsaili antisemitistiseen sävyyn. Muutama kuukausi myöhemmin hän lipsautti mustia loukkaavan sanan kesken live-pelilähetyksen. Kjellbergin kanava on yhä YouTube-sivuston eniten tilattu, hänellä on yli 60 miljoonaa tilaajaa.

Lue myös:

    Uusimmat