Tubetähti julkaisi järkyttävän videon ruumiista itsemurhametsässä – "Luulin, että voisin saada aikaan positiivisuuden aallon"

Logan Paul julkaisi YouTube-videon, jossa hän näytti japanilaisesta itsemurhametsästä löytämänsä ruumiin.

Yhdysvaltalainen YouTube-tähti Logan Paul julkaisi menneenä viikonloppuna videon kanavallaan, jossa hän esittelee vierailuaan japanilaisessa Aokigahara-metsässä, joka sijaitsee Fuji-tulivuoren liepeillä. Aokigaharaa kutsutaan usein itsemurhametsäksi, sillä suuri määrä ihmisiä on riistänyt siellä oman henkensä.

Paul julkaisi kanavallaan videon otsikolla "We found a dead body in the Japanese Suicide Forest..." (suom. Löysimme ruumiin japanilaisesta itsemurhametsästä). Videolla oli nähtävissä selkeästi kuolleen ihmisen ruumis, jonka Paul seurueineen löysi metsästä.  

Video ehti olla Paulin YouTube-kanavalla useiden tuntien ajan. 22-vuotiaan Paulin kanavalla on yli 15 miljoonaa tilaajaa ja kyseinen video ehti saada 6,3 miljoonaa katselukertaa. 

Monet videon nähneistä olivat järkyttyneitä sen sisällöstä ja ovat ilmaisseet mielipiteensä asiasta muun muassa Twitterissä. Useat ovat huomauttaneet, että suurin osa Paulin seuraajista on teini-ikäisiä nuoria, jotka voivat kokea kyseisen sisällön erittäin traumatisoivaksi. 

– En voi uskoa, että niin monet nuoret ihailevat sinua. Niin surullista. Toivottavasti tämä viimeisin video havahdutti heidät, näyttelijä Aaron Paul kirjoitti Twitter-tilillään osoittaen sanansa suoraan YouTube-tähdelle.

Suuresta kritiikin määrästä huolimatta Paul itse promotoi tulevaa uutta videotaan omalla Twitter-tilillään samana iltana. Anteeksipyyntönsä hän esitti sosiaalisessa mediassaan tunteja myöhemmin. Päivityksessä Paul kertoo, että hänen aikeenaan oli edistää tietoisuutta itsemurhista ja kuinka niitä voi estää.

 

– Tein sen koska luulin, että voisin saada aikaan positiivisen aallon internetissä, enkä aiheuttaa negatiivisuuden monsuunia, Paul kirjoittaa anteeksipyynnössään.

Paul kertoo tekstissään myös saavansa toisinaan muistutuksen siitä, kuinka paljon seuraajia hänellä on ja kuinka laaja vaikutus hänen teoillaan on. 

– Ensimmäistä kertaa elämässäni myönnän katuvana, että käytin tuota valtaa väärin. Se ei tule toistumaan.

Päivityksensä jälkeen Paul poisti videon YouTube-kanavaltaan. Monille ihmisille Paulin anteeksipyyntö tuli kuitenkin liian myöhään. Jotkut huomauttivat, että videosta oli sensuroitu kirosanat, mutta siinä näytettiin kuitenkin kuolleen ihmisen ruumis.

Useat käyttäjät ottivat tilanteesta myös hyödyn irti tuomalla esiin apukeinoja, jotka voivat auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat itsetuhoisten ajatusten kanssa.

Lähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat