YouTube-sovellukseen uusi pyyhkäisyohjaus – ensin iPhonessa, tulossa myös Androidille

YouTube-videopalvelun älypuhelinsovellus on saamassa lisää pyyhkäisytoimintoja, TechCrunch kertoo. Pyyhkäisyohjauksen avulla sovelluksen käytöstä pyritään tekemään entistäkin sulavampaa.

Pyyhkäisyeleet keskittyvät tällä kertaa omaan katseluhistoriaan ja ehdotettuihin suositusvideoihin. Videotoiston ollessa käynnissä pääsee oikealta vasemmalle suuntautuvalla pyyhkäisyllä siirtymään seuraavaan suositeltuun videoon, kun taas vastakkaiseen suuntaan pyyhkäisemällä voi hypätä takaisin edelliseen videoon, jota katsoi. Tällöin myös toisto jatkuu siitä, mihin se aiemmin päättyi.

YouTubessa on jo vuosien ajan ollut käytössä muitakin pyyhkäisyeleitä, ja videon on muun muassa voinut kutistaa näytön alalaitaan ylhäältä alaspäin pyyhkäisemällä. Nyt esitellyt uudet pyyhkäisytoiminnot julkaistaan ensin iOS:lle lähivuorokausien aikana ja myöhemmin myös Androidille. Android-julkaisun aikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta uusia eleitä on testattu jo hyvän aikaa, joten kovinkaan kauan ei tarvinne odottaa.

YouTuben mukaan noin 70 prosenttia sen katselusta tapahtuu mobiililaitteilla, ja samansuuntaisen trendin odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja