Mainos

Yö-yhtyeestä potkut saaneiden muusikoiden uusi bändi julkaisee debyyttilevynsä

Yö-yhtyeestä vuoden 2016 lopulla potkut saaneet Jay Lewis ja Daffy Terävä perustivat Jay Lewis Gang -yhtyeen pari viikkoa eroilmoituksen jälkeen.

Suosikkiyhtye Yön nokkamies Olli Lindholm antoi vuoden 2016 lopulla yhtyeen 35-vuotisjuhlakiertueen päätteeksi potkut kitaristi Daffy Terävälle ja basisti Jay Lewisille.

Terävä ja Lewis perustivat pian tapahtuneen jälkeen uuden yhtyeen, Jay Lewis Gangin, jonka riveihin liittyivät myös Popedan riveissä vaikuttanut kosketinsoittaja Jani Kemppinen sekä Yössä takavuosina soittanut rumpali Frogley.

Yhtyeen ensimmäinen single julkaistiin vuosi sitten. Jay Lewis Gangin esikoisalbumi Folio julkaistaan 9. maaliskuuta, kerrotaan tiedotteessa.

Tieto potkuista tekstiviestillä

Jay Lewis ja Daffy Terävä avasivat kohutapahtumia MTV:n haastattelussa tammikuussa 2017. Lewis soitti Yön riveissä lähes 18 vuotta ja Terävä yli 16 vuotta.

Potkuista päättänyt Yö-nokkamies Olli Lindholm ilmoitti asiasta Terävälle puhelimitse ja Lewisille tekstiviestillä.

– Siinä (viestissä) luki vain, ettei hän voi nousta enää kanssani lavalle. Että se oli siinä, kiitos kaikesta. En tiedä yhtään, mistä oli kyse, Lewis puuskahti Huomenta Suomen haastattelussa.

Katso Jay Lewisin ja Daffy Terävän haastattelu alla.

7:17

Ilta-Sanomat uutisoi joulukuussa 2017, että Lewis on haastanut Lindholmin oikeuteen aiheettomista potkuista. Lehden mukaan mies vaatii Yö-laulajalta 35 000 euron korvauksia sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Lindholm perusteli erottamispäätöstään sillä, että hänen mielestään miesten työmotivaatio ei ollut enää riittävällä tasolla.

Haastehakemuksessa Lewis perusteli korvausvaatimusta sillä, että hänen mielestään potkut yhtyeestä olivat täysin aiheettomat. Potkujen takia hän menetti tulot Yö-yhtyeen tulevilta keikoilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.