"Ylpeänä voi kylillä kävellä" – Inter-maalipyssy rehellisen avoimena vaikeista lähtökohdista katkeran tappion jälkeen

Kuopion Palloseuran juhliessa seurahistoriansa kuudetta Suomen mestaruutta Interin Timo Furuholm antoi pettyneenä kommentteja medialle. Veikkausliigan parhaisiin maalintekijöihin kuuluva hyökkääjä analysoi tappion keskellä päättynyttä kautta ansiokkaasti, ja tunnusti tuoreen Suomen mestarin paremmaksi.

Kymmenen maalia iskenyt Furuholm lukeutui läpi kauden Interin tärkeimpiin profiilipelaajiin.

– Fiilikset ovat ristiriitaiset. Aivan kaikki on annettu. Ei ole mitään jäljellä, joten siinä mielessä on helppo sanoa, että KuPS oli parempi. He olivat tuon verran meitä parempia, Furuholm sanoi MTV Urheilulle ottelun jälkeen.

– Meidän lähtökohta oli otteluun, että ei tarvitse katua mitään. Yritimme meidän futiksella purkaa KuPS:in, mutta emme pystyneet siihen. He ovat mestareita ja me olemme hopealla, mutta ehkä tämä ajan myötä tuntuu paremmalta.

KuPS oli loppuottelussa lopulta mestarijoukkue selkeällä erolla. Ilmari Niskasen ja Reuben Ayarnan maalit kestävät katselua vielä pitkään. Furuholm antoi tunnustusta mestarijoukkueelle.

– Sanoin kopissa jätkille, että jos olisimme tulleet otteluun kyttäämään 1-0-voittoa jostain erikoistilanteesta, se olisi kaduttanut epäonnistuessaan kauan. Tämä on meidän tapa pelata. 

– Kenttä on vähän velliä ja olosuhteet haastavat, mutta KuPS on niin dynaaminen ja vahva, että he ottivat itselleen sillä tavalla edun. Ei jäänyt mitään seliteltävää. Jos he tekevät tähän peliin kaksi tuollaista maalia, voidaan puhua onnistumisesta oikeassa paikassa.

Hyökkääjä summasi yhteen kautta, joka alkuhetket saivat Furuholmin miettimään, mitä mahtaa olla luvassa.

– Päävalmentaja Jose Riveiro saapui ja harjoittelimme marraskuussa Kupittaan tuulisella vitoskentällä pakkasessa. Siellä oli minä, muutama muu sopimuspelaaja ja 12 B-junioria. Ajattelin vähän, että mitähän tästä mahtaa tulla?

– Tässä on lähdetty aivan nollasta. Kaikki on laitettu uusiksi ja tehty pitkään aikaan eri tavalla. Jos joku olisi sanonut silloin marraskuussa, että pelaamme viimeisessä pelissä mestaruudesta, olisin nauranut päin naamaa. Saavutimme nopealla aikataululla sellaisen tason, jolla pystymme kilpailemaan tässä sarjassa.

Vaikka hävitty mestaruus on tällä hetkellä Furuholmin mielessä päällimmäisenä, joukkue voi hyökkääjän mukaan olla suorituksestaan ylpeä. 

– Huomioiden se, mitä täällä on tapahtunut kahteen aikaisempaan kauteen, meidän jätkillä ei ole mitään syytä laittaa päätä alaspäin, vaan aika ylpeänä voi mennä kylille kävelemään, Furuholm sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat