Pitkä odotus on ohi – Kuopion Palloseura on Suomen mestari!

KuPS voitti jalkapallon miesten Suomen mestaruuden 2019 0:58
MTV Uutiset Liven lähetys KuPS:in tuoreesta Suomen mestaruudesta.

Kuopion Palloseura juhlii seurahistoriansa kuudetta Suomen mestaruutta. Kultajuhlat alkoivat lauantaina iltapäivällä, kun joukkue voitti Veikkausliigan päätöskierroksella FC Interin maalein 2-0.

KuPS:in edellisestä mestaruudesta on kulunut pitkä tovi, sillä se juhli edellisen kerran maan ykköstilaa jalkapallossa vuonna 1976.

Ratkaiseva kamppailu eteni täyden Veritas-stadionin edessä maalittomana 52. minuutille asti, jolloin Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti Ilmari Niskanen laukoi kauniilla vasemman jalan laukauksella pallon ylänurkkaan. Maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Reuben Ayarna täydensi johtoa kolme minuuttia myöhemmin, kun keskikenttäpelaajan kaukolaukaus painui verkkoon yli Inter-vahti Henrik Moisanderin.

Turkulaisten tie nousi pystyyn viimeistään kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Niko Markkula ajettiin kentältä toisen varoituksen myötä.

18.34: Juttua muokattu. Ilmari Niskanen ei ole KuPS:in kasvatti, vaan Kiuruveden Palloilijoiden.