Yllätyskäänne! Oikeudenkäyntiä pakoillut Nissan-pomo esiintynee tiedotustilaisuudessa – miehestä tehty kansainvälinen pidätysmääräys

1:24
Nissanin entinen toimitusjohtaja Carlos Ghosn syytti viime keväänä Nissanin "selkään puukottavaa" johtoporrasta salaliitosta

Suurta julkisuutta saanutta talousrikosoikeudenkäyntiä pakoileva Nissanin entinen toimitusjohtaja Carlos Ghosn näyttäytyy ilmeisesti keskiviikkona tiedotustilaisuudessa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa.

Ghosnin edustajan mukaan tilaisuus järjestetään iltapäivällä, mutta muita yksityiskohtia tulevasta tapahtumasta hän ei kertonut.

Sekä Turkissa että Japanissa on tutkittu, miten oikeudenkäyntiä odottava Ghosn onnistui pakenemaan Japanista takuuehtoihin liittyvistä turvatoimista huolimatta.

Japanilaisen NTV-televisiokanavan mukaan Ghosn nousi kahden seuralaisen kanssa junaan Tokiossa Shinagawan asemalla joulukuun 29. päivänä. Kanava sanoo tietojen olevan peräisin Japanissa meneillään olevaa tutkintaa tuntevilta ihmisiltä.

NTV:n mukaan kolmikko nousi junasta illalla Osakassa ja meni hotelliin lähelle Kansain lentokenttää. Myöhemmin hotellista poistuivat vain kahta laatikkoa kantavat seuralaiset. Pakomatkalaisen uskotaan vielä samana päivänä jatkaneen matkaa yksityiskoneella ensin Turkin Istanbuliin ja sieltä koneen vaihdon jälkeen Libanonin Beirutiin.

Japanin oikeusministeri Masako Mori kertoi maanantaina lehdistötilaisuudessa ohjeistaneensa viranomaisia tiukentamaan rajavalvontaa.

Ghosnilla on kolme kansalaisuutta

Wall Street Journal on aiemmin raportoinut, että Ghosn pantiin lentokoneeseen Osakassa suuressa, konserteissa käytettävälle audiolaitteelle tarkoitetussa laatikossa. Säilytyslaatikko oli lehden mukaan myöhemmin löytynyt matkustamosta.

Lehti siteerasi nimettömiä, Turkissa meneillään olevaa tutkintaa tuntevia lähteitä.

Ghosnilla on Ranskan, Brasilian ja Libanonin kansalaisuudet. Uutistoimisto AFP:n mukaan tokiolainen tuomioistuin oli antanut Ghosnin pitää toisen Ranskan passinsa, jotta tämä voisi matkustaa Japanin sisällä.

Ghosnista on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Washington Postin mukaan Libanonin ei uskota luovuttavan häntä takaisin, sillä maalla ei ole luovutussopimusta Japanin kanssa. Ghosn voi halutessaan myös jatkaa matkaa Ranskaan.

Libanonilaissyntyinen liikemies on arvostellut ankarasti Japanin oikeusjärjestelmää epäoikeudenmukaisuudesta.

6.1.2020 kello 14.12: Uutista päivitetty STT:n viimeisimmillä tiedoilla tapauksesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja