Yllättävä mehu paljastui tehokkaaksi palautusjuomaksi

Espanjalaistutkimuksen mukaan palautuminen urheilusuorituksen jälkeen helpottuu vesimelonimehun avulla.

Vesimelonimehun juominen saattaa helpottaa kipeytyneitä lihaksia treenin jälkeen, kertoo tuore tutkimus.

Vesimelonissa on sitrulliniksi kutsuttua aminohappoa, joka voi lyhentää urheilijan palautumisaikaa sekä parantaa suoritusta. Vesimelonimehu on jo pitkään ollut urheilijoiden suosiossa, mutta tutkijat ovat nyt antaneet pätevän syyn tämän virkistävän mehun juomiselle.

Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä julkaistussa raportissa tutkijat selittivät, että aiemmin tehdyssä tutkimuksessa oli jo todettu, että vesimelonilla on antioksidanttisia vaikutuksia ja se mahdollisesti lisää lihasproteiinin muodostusta ja vahvistaa urheilusuoritusta. Kuitenkin tässä tuoreemmassa tutkimuksessa tutkijat perehtyivät nimenomaan vesimelonimehun vaikutuksiin.

Espanjalaisen Cartagenan yliopiston tutkijat testasivat luonnollisen, pastöroimattoman vesimelonimehun, sitrullinilla kyllästetyn vesimelonimehun sekä sitrullinia sisältämättömän kontrollimehun vaikutusta vapaaehtoisiin tunti ennen urheilusuoritusta. Sekä tavallinen että lisäsitrullinilla kyllästetty vesimelonimehu helpottivat lihasten kipeyttä. Luonnollisen mehun sitrullini tuntui kuitenkin olevan muodossa, jonka keho pystyi hyödyntämään vielä paremmin.

Uskotaan, että mehulla on palauttava vaikutus, koska sen luonnolliset kemikaalit nopeuttavat maitohappojen poistumista elimistöstä.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja