Vesimeloni voi räjähtää, jos se pääsee kuumenemaan liikaa. Vakuutusyhtiölle ilmiö on tuttu.
Raikas vesimeloni kuuluu kesään, mutta harvinaisissa tapauksissa se voi aiheuttaa jopa tuhoja kodin pinnoille.
Suurikokoinen hedelmä pitää sisällään vesi- ja sokeripitoista hedelmälihaa. Kuumassa lämpötilassa vesimelonin sokerinen sisus voi alkaa käymään ja pahimmassa tapauksessa lopulta räjähtää.
Professori Keith Schneider Floridan yliopistosta kertoo Today.comin artikkelissa räjähtämisen johtuvan lämmöstä.
– Hedelmä, joka on hieman vahingoittunut, voi alkaa käymään. Jos käymistä tapahtuu riittävästi, syntyy kaasua, jonka tuoma paine voi jopa räjäyttää vesimelonin.
Lue myös: Oletko tajunnut tehdä näin vesimelonille? Nerokas idea tarjoiluun!
Vesimeloni on kuin simapullo
Elintarvikekehityksen professori Anu Hopia Turun yliopistosta vertaa käynyttä vesimelonia simapulloon Kotilieden artikkelissa.

