Yli 9 200 ukrainalaista hakenut kansainvälistä suojelua Suomessa – hakemusten määrä kasvoi viikossa tuhansilla

MTV tapasi sodan jaloista paenneita ukrainalaisia – näin he kuvailevat Venäjän hyökkäyksen ensihetkiä ja seurauksia 8:27
MTV tapasi sodan jaloista paenneita ukrainalaisia – näin he kuvailevat Venäjän hyökkäyksen ensihetkiä ja seurauksia

Venäjän hyökkäyksen jälkeen yli 9 200 Ukrainan kansalaista on hakenut kansainvälistä suojelua Suomesta, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri) tiedotteessaan.

Suurin osa hakee tilapäistä suojelua, jota Suomi ja EU-maat myöntävät Ukrainasta paenneille. Tilapäistä suojelua hakeneista suurin osa on naisia ja lapsia.

Suomesta suojelua hakeneiden määrä on kasvanut huomattavasti viime viikon aikana. Viikko sitten maanantaina Migri kertoi suojelua hakeneiden ukrainalaisten kokonaismäärän olleen noin 3 400.

– Vaikka määrät ovat olleet selkeässä nousussa, edelleenkin suurimmalla osalla Ukrainasta paenneista on ollut aiempi side Suomeen, kertoo turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen Migrin tiedotteessa.

Migri: Hakemusten käsittelyaika tällä hetkellä noin kaksi viikkoa

Tilapäisen suojelun lupien myöntäminen ukrainalaisille aloitettiin reilu viikko sitten. Tähän mennessä päätöksiä on tehty hieman yli 400.

Migri arvioi hakemusten käsittelyajan olevan tällä hetkellä noin kaksi viikkoa, mutta Lehtisen mukaan hakemusten käsittelyajat nopeutuvat koko ajan.

Venäläisten turvapaikkahakemusten määrä ei ole Migrin mukaan muuttunut merkittävästi.

Ukrainalaisten määrä Suomessa on Migrin arvion mukaan suojelua hakeneiden määrää suurempi, sillä kaikki Suomeen saapuvat eivät hae kansainvälistä suojelua.

Ukrainalaiset voivat oleskella Suomessa viisumivapaasti kolme kuukautta. Oleskeluluvan peruste voi olla myös jokin muu, kuten työpaikka tai Suomessa asuva perheenjäsen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat