Yli 100 Greenpeace-aktivistia kerääntyi lentoasemalle Amsterdamissa – yksi mielenosoittajista kahlitsi itsensä pylvääseen

Hollannissa poliisi otti lauantaina kiinni useita ilmastomielenosoitukseen osallistuneita Schipholin lentoasemalla Amsterdamissa. Lentoaseman sisälle oli saapunut 100–150 protestoijaa, joilla ei ollut lupaa mielenilmaukseen.

Asemarakennuksen sisällä yksi mielenosoittaja kahlitsi itsensä pylvääseen hallissa, joka johtaa tulevien ja lähtevien lentojen alueelle.

Parikymmentä poliisia seurasi tilannetta, otti aika ajoin kiinni protestoijia ja kuljetti heidät ulkona odottaviin poliisiautoihin.

Ihmisiä oli kokoontunut myös asemarakennuksen ulkopuolelle mielenosoitukseen, johon lupa oli saatu. Mielenosoittajat heiluttivat julisteita, joissa kehotettiin verottamaan lentoliikennettä ja valitsemaan kulkuvälineeksi juna.

Mielenosoituksessa vastustettiin kentän laajenemista

Kaksipäiväiseksi suunnitellun ilmastomielenosoituksen järjestäjä on ympäristöjärjestö Greenpeace.

Järjestön aktivistit sanoivat paikalla olleille ihmisille, että vaikka Schiphol on Euroopan suurimpia lentokenttiä, sitä halutaan laajentaa.

– Se ei ole oikein, he sanoivat.

Yksi mielenosoituksen järjestäjistä vaati Schipholilta ilmastosuunnitelmaa.

Ennen mielenosoitusta Greenpeace vaati, että Schipholin lentokenttäviranomaisten pitäisi kiireesti laatia toimet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tämä edellyttäisi järjestön mukaan muun muassa lentojen vähentämistä ja lyhyiden lentojen hylkäämistä junaliikenteen edistämiseksi.

Schipholin tiedottaja Hans van Kastel sanoi, ettei mielenilmaus ollut vaikuttanut lentoihin. Hän kertoi uutistoimisto AFP:lle, että lentoasemalla on jo olemassa ilmastosuunnitelma, jonka mukaan lentoasemasta tulee päästötön vuoteen 2030 mennessä. Ilmailun on hänen mukaansa tarkoitus olla hiilidioksidin osalta päästötön vuoteen 2050 mennessä.

Uutista päivitetty uusilla tiedoilla ja otsikkoa muutettu 14.12.2019 kello 17:32: Aiemmin mielenosoituksen kerrottiin olevan laiton, vaikka mielenosoittajilla oli lupa kerääntyä lentoasemalle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja