YK:n ilmastokokous ajautui umpikujaan Madridissa – samaan aikaan Thunberg marssitti nuorisoa Torinossa: "Maailman johtajat toimivat kuin huomista ei olisi"

YK:n ilmastokokous Madridissa oli tänään iltayhdeksän aikaan umpikujassa ja ajautumassa lisäajalle. Näytti myös siltä, että jos tulokseen päästäisiin, se olisi jotain muuta kuin mitä tiede edellyttää ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tiedemiehet ovat koonneet röykkiöittäin todisteita, jotka osoittavat, millaisia vaikutuksia ilmastonmuutos tuo mukanaan lähitulevaisuudessa. Nuoret aktivistit vaativatkin eri maiden johtajilta toimia.

Ruotsalainen 16-vuotias Greta Thunberg johti tänään opiskelijoiden marssia Italian Torinossa. Hän nuhteli maailman johtajia siitä, että nämä toimivat "kuin huomista ei olisi".

Maapallo on jo lämmennyt yhden asteen ja on sillä tiellä, että se lämpenee vielä kaksi tai kolme astetta seuraavan vajaan sadan vuoden aikana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja