Yleinen virhe saa vyötärön paisumaan – sorrutko?

Aamupalan tärkeydestä muistutetaan usein. Lue viisi hyvää syytä, miksi aamuisin kannattaa todella syödä.

Eikö sinulla ole aikaa syödä aamuisin, tai eikö ruoka yksinkertaisesti maistu heti heräämisen jälkeen? Ehkä sinun kannattaisi kuitenkin kokeilla aamupalan syömistä. Aamiaisen väliin jättäminen voi nimittäin vaikuttaa mielialaan, painoon ja hyvinvointiin.

5 hyvää syytä syödä aamupalaa

1. Tehokkaampi olo töissä

Yön aikana olemme olleet jo tunteja ilman ruokaa. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että aikuiset, jotka jättävät väliin aamupalan, eivät pysty toimimaan töissä yhtä hyvin kuin ne, jotka tekevät töitä maha täynnä.

2. Väsymystä ja ärtymystä ilman aamupalaa

Ilman ruokaa veren sokeriarvot heittelehtivät ja olo voi olla väsynyt ja ärtynyt. Silloin on vaikea tehdä päätöksiä ja pysyä maltillisena.

3. Herkkuihin sortumisen välttäminen

Jos jättää usein aamupalan väliin, tulee helposti sorruttua kaloripitoisiin aamupäivän välipaloihin tai raskaisiin lounaisiin.

4. Taudit pysyvät loitolla

Aamupalan nauttiminen voi auttaa pitämään taudit loitolla. Tutkimusten mukaan päivän aloittaminen syömisellä auttaa pitämään diabeteksen kontrollissa ja jotkut aamiaisvalinnat, kuten kaurapuuro, voivat pienentää kolesteroliarvoja.

5. Hyvät tavat tarttuvat

Hyvin koostettu aamupala saa loppupäivänkin valinnat pysymään järkevinä.

Kokeile seuraavaa:

Taltuta nälkä ja herkutteluhalu yhdistämällä aamupalaksi ruokia, joissa on paljon proteiinia – kuten kananmunia – sekä ruokia, joissa on terveellisiä rasvoja, kuten pähkinöitä, avokadoa ja oliiviöljyä sekä täysjyväpitoisia ruokia, kuten runsaskuituisia muroja tai täysjyväleipää.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat