Yksi merkittävä asia muuttuu kun prinssi Williamista tulee kuningas – tämän erityisoikeuden tuleva hallitsija saa matkustaessaan

0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Matkustaminen muuttuu prinssi Williamin osalta merkittävästi kun hänestä tulee kuningas.

Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi prinssi William on kruununperimysjärjestyksessä toisena isänsä prinssi Charlesin jälkeen. Näin ollen William joutuu vielä todennäköisesti tovin aikaansa kuninkaana. 

William ja hänen vaimonsa herttuatar Catherine ovat matkustaneet runsaasti ulkomailla vuosien aikana ja kun Williamista tulee kuningas, tämä asia tulee tuskin muuttumaan. Kun William on kuningas, on matkustaminen hänelle kuitenkin hieman erilaista, kuin nyt. 

Tällä hetkellä nimittäin Williamin ja Catherinen suunnatessa ulkomaille on heidän esitettävä passinsa tarkastuksissa, kuten kaikkien muidenkin matkaajien. Mutta sitten, kun William on kuningas, ei hän tarvitse enää passia matkustaakseen, kuten ei kuningatar Elisabetkaan tarvitse. 

Williamin puoliso Catherine tarvitsee kuitenkin yhä passin tuolloin matkustaakseen, vaikka William ei. Kaikki Yhdistyneessä kuningaskunnassa myönnetyt passit myönnetään hallitsevan monarkin, tällä hetkellä kuningatar Elisabetin nimissä, joten näin ollen hän ei tarvitse itse sellaista matkustaakseen. Tällä hetkellä kuningatar Elisabet on siis ainut ihminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka voi matkustaa ilman passia. 

Kun prinssi Charlesista tulee kuningas Elisabetin jälkeen, ei hänkään tarvitse passia matkantekoon. Charlesin puoliso herttuatar Camilla sen sijaan tarvitsee. 

Vaikka vallassa oleva monarkki ei tarvitse passia, on hänen kuitenkin käytävä läpi tiettyjä tarkastuksia matkustamisen aikana. Kuningatar Elisabetin täytyy esimerkiksi toisinaan vastata muutamiin rutiinikysymyksiin liittyen henkilöllisyyteensä. Nämä kysymykset saattavat liittyä esimerkiksi kuningattaren ikään sekä hänen kotiosoitteeseensa. 

Lähde: Express

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja