Yhteisnäyttelyn pystyttäneiden Andy McCoyn ja Sofia Zidan ystävyys juontaa vuosien taakse – "Andy tykkää musta sellaisena kuin oon"

3:40
Andy McCoyn ja Sofia Zidan yhteisnäyttelyssä on lähes 30 teosta, joiden hinnat lähtevät parista tonnista. Kaikki työt ovat syntyneet lyhyessä ajassa juuri tähän näyttelyyn.

Like father like daughter-nimeä kantavan näyttelyn takana ovat legendaarinen rocktähti Andy McCoy ja laulaja Sofia Zida. Heidän ystävyytensä juontaa yli 15 vuoden taakse ja välejään he kuvailevat näyttelyn teeman mukaisesti: kuin isä ja tytär.

Kun laulaja Sofia Zida ja rocktähti Andy McCoy osuivat samalle keikalle 2000-luvun alussa, kääntyi puhe nopeasti taiteeseen. Se oli lähtölaukaus pitkälle ystävyydelle, jossa vahvana yhdistävänä tekijänä on syvä rakkaus kuvataiteeseen ja musiikkiin. Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa Zida ja McCoy puhuvat innostuneesti, toinen toistensa lauseita jatkaen ja täydentäen.

– AIka nopeesti alettiin puhua kuvataiteesta ja musiikista. Ei mennyt kauan kun me huomattiin, et me tehdään samoja juttuja, Andy sanoo.

– Se oli helppoa, Sofia lisää.

– Alettiin tutustua syvemmin ja syvemmin ja päädyttiin tekemään duunia kimpassa, Andy kuvailee ystävyyden alkua.

Yhteistä musiikkia luvassa myös

Taiteilijoiden yhteinen näyttely avattiin Kauniaisissa tällä viikolla. He ovat tehneet yhdessä myös musiikkia, mutta pysyttelevät siitä vielä melko vaitonaisina.

– Me ollaan oltu studiossa, mä voin sanoa sen verran, Andy paljastaa.

– Me julkaistaan se sitten, kun se on valmis. Tehdään rauhassa, ei ole deadlinea. Ihanaa, että ei ole deadlinea, Sofia ja Andy toteavat yhteen ääneen.


Andy McCoy ja Sofia Zida.

Sofia Zida on suomalais-meksikolaisesta perheestä. Sofia sanoo haaveilleensa yhteisistä projekteista meksikolaisen isänsä kanssa, mutta aika loppui kesken. 

– Se oli unelma. Mulla oli odotuksia isääni kohtaan. Näin hänet vain kaksi kertaa. Hän oli muusikko ja keikkaili, sitten hän kuoli äkillisesti. Andyn kanssa olen saanut tehdä niitä asioita, mitä hänen kanssaan en voinut. Andyn kanssa saan olla oma itseni. Hän tykkää musta sellaisena kuin oon.

Andy kuvailee Sofiaa yhdellä sanalla:

– Energinen, sen mä voin sanoa. Jos saisin puolet ton energiasta, saisin paljon enemmän aikaan, Andy nauraa.

 –Mulle on ollut ihanaa, kun ei ole omaa faijaa, että sä innostut siitä mä teen. Me pallotellaan ideoita, sama musiikissa. Mä lähetän sulle palan, sä kuuntelet ja sä jatkat siitä, Sofia kuvailee yhteistyötä Andylle.


Sofia Zidan ja Andy McCoyn taidenäyttely on avattu Kauniaisissa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja