Yhdysvalloissa huoli kongressista varastetuista elektronisista laitteista – Pelosin tietokoneen kohtaloa selvitetään

Nainen olisi saanut laitteen haltuunsa Capitolin levottomuuksissa. Asiasta uutisoi Reuters.

FBI:n mukaan Riley June Williams on mahdollisesti varastanut edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin tietokoneen tai kiinteän kovalevyn.

Pennsylvanialaisnaista syytetään myös laittomasta murtautumisesta Capitoliin ja ihmisen ohjaamisesta Pelosin toimistoon. 

FBI sai asiasta vihjeen henkilöltä, joka ilmoitti olevansa Williamsin entinen romanttinen kumppani. Hänen mukaansa nainen aikoi lähettää laitteen ystävälleen, joka asuu Venäjällä. Ystävä aikoi myydä laitteen Venäjän tiedustelupalvelulle.

Henkilön mukaan suunnitelma peruuntui tuntemattomasta syystä ja Williamsilla on edelleen hallussaan laite, tai hän on tuhonnut sen.

The Guardian -lehden mukaan kongressista on varastettu myös ainakin toinen tietokone.

Elektronisten laitteiden varastaminen kongressin toimistoista on ollut jatkuva huoli Trumpin kannattajien mellakan jälkeen. Yhdysvaltain asianajaja Michael Sherwin ilmaisi hyökkäyksen jälkeen, että varkaudet ovat saattaneet vaarantaa kansallisen turvallisuuden.

Miten Yhdysvallat pääsee jaloilleen kongressihyökkäyksen jälkeen? Helsingin yliopiston dosentti arvioi

Miten Yhdysvallat pääsee jaloilleen kongressihyökkäyksen jälkeen? Helsingin yliopiston dosentti kertoo Seitsemän uutisissa 3:01

Lue myös:

    Uusimmat