Yhdyntäorgasmi vai "laiskaa seksiä" – mitä tekisi mieli? Asiantuntija vinkkaa sopivat seksiasennot eri tilanteisiin

Seksiasiantuntija vinkkaa hyvät seksiasennot erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Toisinaan mieli voi tehdä seksiä, mutta tietyt asennot voivat syystä tai toisesta tuntua kiusallisilta tai tilanteeseen sopimattomilta. Ei hätää, seksiasiantuntija Tracey Cox paljastaa Daily Mailin artikkelissaan asentovinkkinsä erilaisiin pulmatilanteisiin.

Cox huomauttaa, että ennen kaikkea tärkeää on muistaa, että se, millainen asento tuntuu hyvältä molemmista osapuolista, riippuu monesta asiasta: pituudesta, painosta, koosta ja mielentilasta.

Seksiasentoja voi muokata suurestikin kokeilemalla erilaisia kulmia. Nyrkkisääntönä kannattaa kuitenkin pitää sitä, että naisen tulisi nojata eteenpäin saadakseen stimulaatiota klitorikselleen ja taaksepäin saadakseen stimulaatiota G-pisteelle. Cox muistuttaa kuitenkin, että se mikä sopii toiselle, ei tunnu toisesta lainkaan mukavalta. Jotkut naiset esimerkiksi nauttivat päällä olemisesta, kun taas toiset naiset vihaavat ollessaan niin ”esillä”.

– Jos se tuntuu todella kiusalliselta, unohda se, asiantuntija neuvookin.

Asiantuntijan vinkit ovat lähinnä naisille suunnattuja.

Parhaat seksiasennot, kun….

… haluat kokeilla jotain uutta, mutta olosi on estoinen

Coxin mukaan vaivaantuneisuus ei vaivaa sellaisissa asennoissa, joissa ette ole kasvokkain. Estoista pääsee helpommin ilman katsekontaktia. Tällöin on helpompi vapautua ja vain nauttia.

Toinen vaihtoehto on sitoa kumppanin silmät.

 … et pääse ihan "perille asti"

Eri ihmisille toimivat eri asiat, mitä orgasmin saamiseen tulee, joten tiettyä asentovinkkiä on vaikea antaa. Cox kehottaakin kiinnittämään todella paljon huomiota omiin henkilökohtaisiin orgasmitriggerehin.

Asiantuntijan mukaan mitä enemmän aivosi kulkevat neurologisesti tiettyä polkua, sitä vaivattomampaa prosessi on. Siis mitä enemmän tulevaan orgasmiin viittavia merkkejä aivosi tunnistavat, sitä helpommin saat orgasmin. Cox kehottaa keskittymään asioihin, joita luontaisesti teet orgasmin saadaksesi ja liioittelemaan niitä. Purista pakarat ja reisilihakset yhteen, ääntele, kiihdytä tai hidasta.

Juttu jatkuu videon alla.

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta. Orgasmia voi myös treenata.

...haluaisit saada yhdyntäorgasmin

Nainen päällä ja lehmityttö väärinpäin ovat Coxin mukaan jatkuvasti suosikeiksi äänestettyjä seksiasentoja ja asentoja, jotka todennäköisimmin tuovat naiselle orgasmin yhdynnässä.

Eikä asento ole huono diili miehellekään: näkymät ovat hyvät, olipa nainen kääntyneenä sitten kummin päin tahansa.

Naiselle kumpi tahansa asento on nautinnollinen, koska hän voi itse kontrolloida sitä ja helposti vaihdella klitorisstimulaation ja g-pistestimulaation välillä. Monet naiset tekevät pyörivää liikettä. Oletko jo testannut somessa ylistettyä coconut-kikkaa? Älä unohda myöskään tutkitusti tehokasta CAT-tekniikkaa tai "onkimista".

... haluat G-pisteorgasmin

Jos haluaisit saada niin kutsutun G-pisteorgasmin, Coxin mukaan parhaat mahdollisuudet ovat nainen päällä - tai takaapäin-asennoissa.

– Jos yhtäkkiä ajattelet, että "voi luoja, minun täytyy mennä pissalle", olet kohteessa. Pidättäydy siinä, ja [pissahädän] tunne menee ohi antaen tilaa G-pisteorgasmille.

... haluaisit lisää stimulaatiota klitorikselle

Useimmat naiset tarvitsevat klitoriksen stimulaatiota orgasmin saadakseen. Perinteinen, itseään toistava sisään ja ulos -liike ei Coxin mukaan ole lainkaan toimiva taktiikka.

– Se on liki yhtä tehokas tuottamaan naiselle orgasmin kuin leipäveitsen käyttäminen jalkakarvojen ajeluun, asiantuntija täräyttää.

Sen sijaan, että mies työntyy syvälle ja nopeasti, hänen kannattaisi tehdä hitaita liikkeitä eikä työntyä niin syvälle. Naisen puolestaan olisi hyvä yrittää hieroa itseään miehen lantiota vasten ja tehdä pyöriviä liikkeitä sen sijaan, että liikkuisi vain ylös ja alas. Tarkoitus on saada peniksen juuri koskemaan mahdollisimman paljon naisen intiimialueisiin.

Entä millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos penis on liian suuri? Juttu jatkuu videon alla.

Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? 2:05
Sen, mikä seksiasento sopii kenellekin, oppii kokeilemalla. Mutta millaisia asentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? Haastateltavana seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta.

... haluat voimakkaampia orgasmeja

Jos haaveissa on intensiivisempi orgasmi, esileikkiä ei sovi unohtaa.

– Mitä pidempään sitä kasvattaa, sitä paremmat orgasmit ovat kaikille, joten kiusaa armottamasti äläkä nuukaile esileikin kanssa. Auttaa, jos olet selvin päin: alkoholi ei vain turruta aisteja, se turruttaa myös hermopäätteet, Cox muistuttaa.

... olet väsynyt, mutta himokas

Nainen, jos olet uupunut, mutta mieli tekisi silti seksiä, kokeile "laiskaa seksiä": makaa sivuttain selkä kumppaniisi päin, anna miehen työntyä sinuun takaapäin ja purista reisiä tiukasti yhteen. Mies voi käsillään hyväillä vaikka klitoristasi. Liukuvoide voi auttaa nopeuttamaan toimintaa, kun väsymyksestä huolimatta kaipaat orgasmia unilääkkeeksi.

Muista kuitenkin pohtia tarkkaan, priorisoitko seksin unen ohi. Väsyneenä seksin harrastaminen ei välttämättä ole aina hyvä idea. Toisinaan seksihetken siirtäminen suosiolla viikonloppuun voi olla varteenotettava ajatus.

...et ole tyytyväinen ulkonäköösi

Kaikilla on joskus päiviä, jolloin oma ulkonäkö ei miellytä eikä vartaloa tee mieli esitellä kumppanillekaan. Toki vaihtoehtona on aina laittaa t-paita päälle ja tyytyä lähetyssaarnaajaan, mutta Coxin mukaan takaapäin-asento on imartelevampi vaihtoehto. Jos kuitenkin valitset lähetyssaarnaajan, venytä kätesi pääsi yläpuolelelle, mikä imartelee ulkomuotoasi entisestään.

Kannattaa muistaa, että vaikka itsellä olisi oman itsetunnon kanssa ongelmia, etkä voisi ajatella muuta kuin vatsamakkaroitasi, kumppani tuskin kuvittelemiasi virheitä huomaa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat