Eivätkö paukut riitä seksiin arkena? Seksihetken sopiminen viikonloppuun voi olla hyvä ajatus

Onko viikon seksiriennot hyvä jättää viikonlopulle, vai pitäisikö jaksaa lemmiskellä arkenakin?

Moni tulee töistä kotiin pitkän päivän jälkeen, syö päivällisen ja liimaantuu television ääreen. Yhtäkkiä sitä saattaa huomata, että rutiini on alkanut maistumaan vähän liiankin hyvin, ja edellisestä seksikerrasta on jo aikaa. Kuka sitä nyt kiireisenä ja väsyneenä jaksaa alkaa touhuilemaan tuhmia?

Tai ehkä haluatte kiivaasti pitää seksielämän virkeänä ja ryhdytte puuhiin vielä illan sarjamaratonin jälkeen, mutta saatte maksaa siitä seuraavana päivänä armottomalla väsymyksellä?

Kannattaisiko seksielämään siis panostaa viikonloppuisin? Jos seksipuuhat jättää viikonlopulle, ei seksielämän ja toisaalta hyvien yöunien ylläpidosta tarvitsisi tuntea paineita arkisin.

Tähän vaihtoehtoon tuntuvat päätyneen ainakin britit. Superdrugin kyselyyn osallistuneiden 2000 britin vastauksista selvisi, että suosituimmat seksihetket englantilaisten keskuudessa olivat lauantai- ja sunnuntaiaamut sekä perjantai- ja lauantai-illat. Kyselystä uutisoi Metro-sivusto.

Kannattaako viikonloppuseksi merkata kalenteriin?

Petipuuhiin ryhdyttiin erityisesti sunnuntaiaamuisin yhdeksältä, lauantaisin 22.30 tai 23.30, perjantaisin 22.30 ja lauantaisin 10.30 ja 11.30.

Välttämättä seksin painottuminen kyseisiin ajankohtiin ei ole suunnitelmallista, tuolloin vaan seksihetkiin sattuu olemaan aikaa.

Mutta kannattaisiko petipuuhat ajoittaa tietoisesti viikonlopulle? Metro-sivusto listasi suunnitelmallisuuden hyvät ja huonot puolet.

"Voitte unohtaa pikaiset ja omistaa itsenne lihallisille iloille"

Ensinnäkin seksin merkkaaminen kalenteriin saattaa johtaa iloisesti helposti siihen, että harrastatte seksiä aiempaa enemmän. Kun parisuhde on jatkunut pitkään, ei ole ennenkuulumatonta, että seksi lipuu tärkeysjärjestyksessä jatkuvasti alaspäin. Kun päätätte etukäteen, milloin seksihetkelle järjestetään aikaa, osoitatte myös toisillenne, että seksi on kummallekin tärkeä asia.

Seksistä sopiminen etukäteen kasvattaa myös odotusta. Kun tiedät, että seksiä on luvassa tiettynä hetkenä, voit valmistautua ja tuntea olosi niin seksikkääksi kuin mahdollista.

Ylipäätään seksin harrastaminen juuri viikonloppuna mahdollistaa sen, että olet rentoutuneessa mielentilassa ilman aikarajoitteita.

– Kun ei tarvitse kiirehtiä töihin, seksiin voi käyttää aikaa niin paljon kuin haluaa, tohtori Becky Spelman toteaa Metro-sivustolle.

– Voitte unohtaa pikaiset ja omistaa itsenne lihallisille iloille, kunnes kumpikaan ei jaksa enää.

Spelman kehottaa testaamaan makuuhuoneen lisäksi olohuoneen tai vaikka keittiön.

– Voi olla hauskaa sekoittaa vähän pakkaa ja pieni leikkisyyshän kantaa pitkälle.

Viikonloppuseksi tarjoaa myös seksiin liittymättömiä hyötyjä. Viikkoseksi ei enää pilaa uniasi. Saat nukuttua enemmän ja voit keskittyä paremmin arjen vaatimuksiin.

Seksihalut eivät käynnisty napista painamalla

Seksin suunnitteluun voi kuitenkin myös liittyä huonoja puolia. Ensinnäkin tällaiseen suunnitelmallisuuteen liittyy oletus, että seksihaluja voi jollain tapaa suunnitella ja pistää sivuun odottamaan sovittua hetkeä. Sehän ei aivan niin toimi.

Esimerkiksi naisten halukkuus kulkee usein käsi kädessä kuukautiskierron kanssa, eikä sitä voi sovitella viikonloppujen mukaan. Eikä seksihaluja muutenkaan voi määrätä etukäteen. Joinain hetkinä voi tuntua siltä, että haluaisi kumppaniaan tässä ja nyt ilman mitään näennäistä syytä. Joskus toiste taas saattaa tarvita kipeästi väylää purkaa stressiään vällyjen välissä. Pitäisikö se jättää väliin siksi, että on keskiviikko?

Saattaa turhauttaa, jos todella haluaa seksiä arkena, mutta ei saa sitä, koska olette sopineet muuta.

Seksisopimus tuo paineita?

Myös päinvastainen tilanne kannattaa huomioida. Et myöskään saa seksihaluja käännettyä päällä milloin ja missä tahansa. On hyvin mahdollista, että olette sopineet seksistä, mutta kun hetki on käsillä, haluaisitkin vain maata yksin sohvalla.

Tieto seksihetkestä saattaakin Spelmanin mukaan odotuksen ja jännityksen sijaan myös kasvattaa paineita.

"Ei seksiä viikolla" -sääntö tarkoittaa myös sitä, että saatatte jäädä paitsi oikein hyvistä seksimahdollisuuksista. Lisäksi se voi myös kasvattaa välistänne kuilua viikolla. Jos teillä on jälkikasvua, sunnuntaiaamuinen seksisessio voi myös olla yksinkertaisesti mahdoton järjestää.

Kehitelkää kompromissi

Metro-sivustolla ehdotetaankin kompromissia. Saattaa olla hyvä idea sopia, että harrastatte seksiä jonain tiettynä hetkenä viikonloppuna, mutta pidätte myös väylän auki mahdollisuudelle harrastaa seksiä viikolla, jos tarve sille syntyy. Sillä tavoin sitoudutte seksiin, ettekä tunne painetta harrastaa sitä viikolla väsyneenä. Ette kuitenkaan myös heitä kaikkea spontaaniutta romukoppaan.

Kannattaa myös muistaa, että seksi on yleensä tärkeä osa parisuhdetta, joten jos työelämä tulee sen tielle, siitä voi muodostua ongelma. Keksisittekö tähän ratkaisua? Olisiko esimerkiksi mahdollista mennä aikaisin töihin, jotta illalle jää tarpeeksi aikaa sekä seksiin että muuhun rentoutumiseen ennen nukkumaanmenoa? Tai ehtisikö ennen töihin lähtöä kokeilla aamuseksiä?

"Täytyy priorisoida"

Myös seksuaaliterapeutti Krystal Woodbridge on todennut, että seksielämään on tärkeää panostaa.

– Sinun täytyy priorisoida se. Aika moni pariskunta kertoo, ettei heillä ole aikaa, mutta silti he ovat myöhään töissä viimeistelemässä projektia tai harjoittelevat maratonia varten, Woodbridge totesi Independent-sivuston mukaan.

Sovit tapaamisia lääkärisi, työkaverisi ja asiakkaasi kanssa, joten mikset sopisi aikaa petipuuhiin myös puolisosi kanssa?

Testaa kesälomalla asiantuntijan kikkaa ja harrasta seksiä "päivän parhaana hetkenä" – lue lisää: Tämä on asiantuntijan mukaan päivän paras hetki harrastaa seksiä – ota kaikki hyöty irti kesälomalla!

Lähteet: MetroIndependent

Lue myös:

    Uusimmat