Nainen, teetkö tämän virheen sängyssä?

Uskallatko olla oma itsesi vai peitteletkö itseäsi aivan liikaa?

Bettina Arndtin Mitä miehet haluavat sängyssä -kirjassa eri-ikäiset miehet pitivät päiväkirjaa ja kertoivat avoimesti tunteistaan seksiin liittyen. Kirjassa kerrotaan muun muassa miesten haluavan nähdä kumppaninsa alastoman vartalon "virheineen" kaikkineen.

Opuksessa kerrotaan, että tutkittavana olleet miehet tekivät erittäin selväksi sen, että heitä eivät kiinnosta täydelliset vartalot. Jokaisen naisen kannattaakin vain luottaa itseensä ja ymmärtää, että miehiä eivät ”virheet” haittaa.

Kirjassa kerrotaan, että huono itsetunto haittaa jopa parikymppisten naisten seksielämää. Itsetunto ja ulkonäköasiat eivät siis vaivaa vaan ikääntyneitä naisia, vaan lähes kaikkia. Lihominen tai joku muu vaiva saa naiset peittämään vartalonsa, vaikka syytä tähän ei ole.

Joidenkin tutkimusten mukaan itseään epäviehättävinä pitävien keski-ikäisten naisten seksuaalinen halu ja seksuaalisten toimintojen tiheys vähenee todennäköisemmin kuin muilla naisilla.

Miehet haluaisivat kumppaninsa nukkuvan alasti

Kirjassa kerrotaan, että miehet pitävät alastoman kumppaninsa katselemisesta runsaasti. Miehet haluisivatkin kumppaninsa riisuutuvan estottomasti hänen katseensa alla ja nukkuvan esimerkiksi yönsä alasti.

Mitä miehet haluavat sängyssä -opuksessa harmitellaankin sitä, että naisten huono itsetunto estää heitä nauttimasta miesten rakastavasta katseesta ja tukeutumasta tuohon heidän kehonsa varsin yksityisluontoiseen ihailuun. Parisuhteessa on äärimmäisen tärkeää ylläpitää myös fyysistä seksuaalista kontaktia ja huono itsetunto yleensä haittaa tätä paljon. Kaikkien naisten tulisikin hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin hän on ja rohkeasti riisuutua kumppaninsa edessä, missä valaistuksessa tahansa.

Myös miehet kärsivät huonosta itsetunnosta

Totta kai on myös miehiä, jotka ovat epävarmoja omasta vartalostaan. Miehetkin miettivät usein sitä, miltä heidän vartalonsa näyttää, osa murehtii esimerkiksi onko heidän vartalonsa tarpeeksi lihaksikas.

Petipuuhien ja ihanan yhteisen arjen kannalta onkin parasta kehua kumppaniaan ja arvostaa häntä juuri sellaisena kun hän on. Itsetunnon ollessa korkealla, se näkyy nimittäin myös petipuuhissa avoimuutena.

Lähde: Bettina Arndt, Mitä miehet haluavat sängyssä? Kustantaja: Tammi.

***

6:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja