Tiesitkö tätä syleilyn klassikkoasennosta? Vapauttaa mielihyvähormonia ja sopii niin halailuun kuin väsyseksiinkin

Esileikin merkitystä seksissä korostetaan monesti, mutta myös ”jälkileikki” on olennainen osa tervettä ja onnellista seksielämää. Ja mikä olisi halailuun parempi asento kuin lusikka?

Vanhoista taideteoksista päätellen lusikka on ollut suosittu rakastavaisten asento jo satojen vuosien ajan – kuten myös hieman rajumpi asento, seksi takaapäin. Mutta miksi lusikassa oleminen on niin miellyttävää? Entä mitkä ovat halailun hyödyt? Miestenlehti Men’s Health selvitti asiaa.

Läheisyys tuo mielihyvää ja rentouttaa

Seksiin ja parisuhteeseen erikoistunut yhdysvaltalainen psykoterapeutti Sari Cooper muistuttaa, että iho on ihmisen suurin elin. Suurin osa ihmisistä nauttii ihokontaktista, joka saa aikaan mielihyvää ja turvallisuuden tunnetta sekä saa olon rakastetuksi.

Seksivalmentaja Pam Costa puolestaan kertoo, että kumppanin halailu lusikassa aiheuttaa hengityksen hidastumista ja syvenemistä. Osapuolten hengitysrytmillä on myös tapana muuttua samanlaisiksi.

– Tämä ei tunnu vain rentouttavalta, vaan vapauttaa myös oksitosiini-hormonia, jonka tutkijat ovat yhdistäneet kiintymyksen tunteisiin sekä seksuaaliseen kiihottumiseen, Costa sanoo.

Jo viisi minuuttia halailua lusikka-asennossa voi Costan mukaan lähentää pariskuntaa emotionaalisesti.

Samoilla linjoilla on psykoterapeutti Rebecca Hendrix. Hän sanoo lusikka-asennon olevan intiimiyden muoto, joka auttaa hermostoamme rentoutumaan. Lusikka-asennossa toisiaan halailevien rakastavaisten verenpaine laskee, mikä antaa kehollemme viestin rentoutua.

Sopii myös osaksi seksiä

Lusikka voi olla myös seksiasento. Erityisen hyvin se toimii väsyneenä – kuten myös nämä "väsyseksiasennot". Rakastelu lusikassa mahdollistaa myös naisen klitoriksen hyväilyn helposti penetraation aikana.

Seksin jälkeenkin lusikka-asento toimii – varsinkin silloin, kun toisella osapuolella on vaikeuksia katsoa silmiin aktin jälkeen. Lusikka on seksin jälkeiseen halailuun hyvin intiimi asento, joka viestii rakkaudesta toiseen. Nämä viisi tapaa luovat osaltaan läheisyyden tunnetta seksin jälkeen.

Lusikkaan liittyvät haasteet ovat selätettävissä

Pitkät aika samassa asennossa voi tuntua puuduttavalta. Lisäksi toisen ihmisen lämpö voi tehdä olosta tukalan. Onneksi ongelmaan on ratkaisu.

Hendrix kehottaa aluksi etsimään itselleen mukavan asennon.

– Joillekin se tarkoittaa pään nojaamista käsivarteen, kun taas toisen tarvitsevat kramppeja ja puutumista ehkäistäkseen lisää tukea, kuten tyynyn, kätensä alle tai jalkojensa väliin, hän kertoo.

Vaihtelua lusikkaan saa, kun ”roolit” kääntää toisin päin. Jos olet aina se ”pieni lusikka”, joka on selin ”isoa lusikkaa” kohden, voi olla hauska vaihtaa paikkoja. Se voi olla nautinnollista ja miellyttävää molemmille osapuolille.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja