Älä mieti tätä nautinnon hetkellä – pilaa orgasmin: "Jotta naiset voisivat todella nauttia mahtavasta seksistä..."

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10
Katso myös: Miksi naiset teeskentelevät orgasmin? Miksi orgasmi on niin tärkeä? Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström vieraili Huomenta Suomessa vuonna 2018 puhumassa naisen orgasmeista.

Oletko koskaan miettinyt, miltä näytät orgasmin hetkellä? Ei kannattaisi.

Orgasmin hetkellä ei kannattaisi ajatella mitään muuta kuin sitä, miltä sillä hetkellä tuntuu. Kuulutko kuitenkin heihin, jotka eivät voi olla ajattelematta, miltä näyttävät – ja kuinka tyhmältä – orgasmin kourissa?

Ei ole lainkaan harvinaista, etenkään naisten keskuudessa, olla tietoinen kasvoistaan hekuman huipulla, kertoo Health-sivusto. Moni ajattelee tietävänsä, miltä orgasmin hetkellä tulisi näyttää. Pornosta on opittu, miten hillityltä ja hallitulta kasvot näyttävät nautinnon huipulla.

Koska "orgasmikasvoihin" liittyy tietynlainen olettamus, naiset eivät välttämättä kykene näyttämään todellisia kasvojaan seksuaalisen nautinnon hetkellä. Tämän vuoksi he eivät koekaan todellista nautintoa.

Erään vuonna 2007 Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan nillä miehillä ja naisilla, jotka huolehtivat kehonkuvastaan, oli enemmän vaikeuksia kiihottua ja saada orgasmi. Vaikka epävarmuudet omaa ulkonäköä kohtaan vaikuttavat kumpaankin sukupuoleen, naiset huolehtivat huomattavasti enemmän.

– Naiset yleensä ilmaisevat enemmän huolta tästä kuin miehet, vahvistaa seksiterapeutti Holly Richmond

Murehditko ulkomuotoasi?

Richmond huomauttaa, ettei kyse ole aina pelkästään orgasmikasvoista. Naiset huolehtivat myös siitä, miltä he ylipäätänsä näyttävät seksiä harrastaessaan sekä ulkomuodostaan yleisesti ottaen.

Esimerkiksi eräässä Painonvartijoiden teettämässä kyselyssä jopa 75 prosenttia naisista kertoi inhoavansa vartaloaan ja 66 prosenttia kertoi suoraan jopa häpeävänsä ulkomuotoaan. 27 prosenttia naisista myönsi lisäksi harrastavansa seksiä vain pimeässä tai jopa jättävänsä seksin kokonaan väliin vartalostaan johtuvan huonon itsetunnon vuoksi.

"Jotta naiset voisivat todella nauttia mahtavasta seksistä..."

Richmondin mukaan naisilla on tapana seksin aikana olla enemmän päänsä sisällä, kun miehet ovat enemmän kiinni kehonsa tuntemuksissa.

– Jotta naiset voisivat todella nauttia mahtavasta seksistä, heidän pitäisi todella olla kehoissaan kokemusta varten.

Asiantuntija uskoo, että monet naiset pelkäävät, että seksikumppanin nähdessä mitä tahansa muuta kuin täydellisen orgasminaaman, heidän kiinnostuksensa sammuu.

– Kun murehdit sitä, miltä näytät, et ole täysin hetkessä kiinni, hän muistuttaa.

– Luulen, että monilla naisilla on ahdistusta siitä, mitä tapahtuu tai että heille nauretaan tai heidät torjutaan sen vuoksi, miltä he näyttävät seksin aikana – eikä sitä kuitenkaan tapahdu juuri koskaan, hän vakuuttaa.

"On tärkeää tietää..."

Onkin ironista, että kasvot, joita naiset välttelevät, ovat todellisuudessa kasvot, jotka kiihottavat.

Eräässä Journal of Sex Research -julkaisussa vuonna 2007 esitellyssä tutkimuksessa huomattiin, että heterosuhteissa eläville miehille tuli maskuliinisempi olo ja heidän seksuaalinen itsetuntonsa kasvoi, kun he fantasioivat naisesta, joka saa orgasmin harrastaessaan seksiä heidän kanssaan.

– On tärkeää tietää, että puolisot rakastavat nähdä kumppaninsa kokevan nautintoa, Richmond painottaa.

"Se on siinä sinun nautittavanasi..."

Mitä nainen sitten voi tehdä, jos oma orgasminaama mietityttää? Psykologi Elizabeth Lombardo kehottaa muistamaan, että seksin tavoite on nautinto.

– Jos olet huolissasi siitä, näytätkö täydelliseltä, kun koet tämän, se on kuin sinulla olisi joulukuusen alla lahja, jota et avaa. Se on siinä sinun nautittavanasi, mutta et nauti siitä.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2019.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde:  Health

Lue myös:

    Uusimmat