Tutkijat selvittivät: Näin nainen saa orgasmin yhdynnässä – suurin osa luottaa "onkimiseen"

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? Seksuaaliterapeutin mukaan naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin.

Jo entuudestaan tiedetään, että moni nainen tarvitsee apukeinoja hekuman huipulle päästäkseen. Nyt tutkijat ovat nimenneet erilaisia suosittuja tekniikoita, jotka auttavat naisia saamaan orgasmin yhdynnän aikana.

Suurin osa naisista ei saa orgasmia pelkässä yhdyntäseksissä vaan tarvitsee lisästimulaatiota. Amerikkalaistutkijat selvittivät, miten naiset tekevät vaginapenetraatiosta nautinnollisempaa.

Ensimmäiseksi Indianan lääketieteellisen yliopiston ja OMGYES-koulutustutkimuskeskuksen tutkijat kartoittivat, miten naiset ympäri maailman toimivat orgasmia metsästäessään. Tätä varten he keräsivät yli 4200 naisen oivalluksia ja löydöksiä seksistä.

Nämä laadulliset havainnot yhdistettiin määrälliseen tutkimukseen. Tutkijat tavoittivat verkkokyselyssään yli 3000 yhdysvaltalaista 18–93-vuotiasta naista, jotka kertoivat, mitkä tavat auttoivat heitä saamaan orgasmin yhdynnän aikana.

"Onkiminen" eli lantion liikuttelu suosituin tapa

Kävi ilmi, että suosituin tapa tavoitella orgasmia yhdynnän aikana oli muuttaa lantion asentoa. Lantiota nostamalla, laskemalla tai kääntämällä naiset pystyvät säätelemään sitä, mihin kohtaan vaginaa penis tai seksilelu osuu ja miltä se tuntuu.

Tutkijat käyttävät tekniikasta termiä onkiminen ja sitä harrasti 87,5 prosenttia vastaajista.

Toiseksi suosituin keino, jota 84 prosenttia naisista kertoi käyttävänsä yhdynnässä, oli niin sanottu pintapuolisuus. Tekniikassa tarkoituksena on kosketella vaginan suuta sormella, seksilelulla, peniksen kärjellä, kiellä tai huulilla.

Vastaajista 76 prosenttia kertoi kalastelevansa orgasmia keinumalla, jolloin peniksen tai seksilelun tyveä hangattiin klitorista vasten yhdynnän aikana.

Viimeisimpänä muttei vähäisempänä naiset käyttivät lomittumista, jossa klitorista hyväiltiin yhdynnän aikana sormin tai seksilelulla. Tätä tekniikkaa kertoi käyttävänsä 69,7 prosenttia vastaajista.

Tutkimus ilmestyi PLOS ONE -julkaisussa.

Alle kolmannes naisista saa pelkässä yhdynnässä

Tutkijat toivovat, että tekniikoiden nimeäminen ja niiden tehokkuudesta puhuminen antaa naisille voimaa ilmaista, mitä he toivovat makuuhuoneessa ja myös sen ulkopuolella.

– Kun asialla ei ole edes nimeä, se tekee siitä kirjaimellisesti vaietun, tutkija Christiana von Hippel sanoo tiedotteessa.

Aiemmassa kansainväliseen aineistoon pohjautuvassa tutkimuksessa todettiin, että vain 31 prosenttia naisista saa orgasmin pelkkien yhdyntäliikkeiden avulla – loput tarvitsivat muita keinoja hekuman huipulle päästäkseen.

Kyseistä tutkimusta referoivan Seksuaaliterveysklinikan mukaan yleisimmät lisäkeinot olivat vartalon nuoleminen, nännien varovainen pureminen tai imeminen, klitoriksen hyväily, suuseksi, rintojen hyväily ja sormen työntäminen anukseen.

Parhaiten orgasmeja tuottaviksi asennoiksi nimettiin suosittuusjärjestyksessä nainen päällä, doggy-style eli nainen polvilla ja takaa, lähetyssaarnaaja sekä maaten takaapäin.

Alla olevalla videolla esitellään nykyaikaisia seksileluja.

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03

Lue myös:

    Uusimmat