Mainos

Yhden Suomen etsityimmän rikollisen sijainti yhä mysteeri poliisille – oletko nähnyt Villeä?

Poliisi ei ole saanut oikeastaan minkäänlaisia vihjeitä laajasti etsintäkuulutetun Ville Lehmusmetsän olinpaikasta.

Lehmusmetsä on etsintäkuulutettu, koska tämä ei ole suorittanut törkeästä huumausainerikoksesta saamaansa kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta. Rangaistuksesta on kärsimättä noin 7 vuotta ja 5 kuukautta, sillä mies oli päästetty vastaamaan vapaalta hovioikeuden käsittelyyn. Mies kuitenkin katosi.

"Ihan kunnon juttu"

Vuonna 1982 syntynyt Lehmusmetsä oli osallistunut poikkeuksellisen vahvan amfetamiinin salakuljetukseen. Alankomaista Suomeen salakuljetettu amfetamiini löydettiin Kouvolasta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Ritva Santtila kertoo, että Lehmusmetsää ei ole luokiteltu vaaralliseksi, mutta Lehmusmetsän syyksi katsottua rikosta hän kuvailee ”ihan kunnon jutuksi”.

– Hänet on törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu, siitä voi jokainen maalaisjärjellä ajatella, miten suhtautuu, Santtila kuvailee.

Kansainvälinen etsintäkuulutus

Lehmusmetsästä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys, jonka pohjalta laadittiin myös kuulutuksen Schengen-alueelle ja Interpolin piiriin.

Useita Suomen etsityimmistä rikollisista paikannettiin Aurinkorannikolta ja on myös haettu sieltä. Poliisi kuitenkin epäilee, että Lehmusmetsä saattaa piilotella ihan koti-Suomessa tai lähialueilla. Kyseessä ovat kuitenkin pelkät olettamukset, koska poliisilla ei ole tällä hetkellä juuri minkäänlaisia vihjeitä etsintöjen tueksi.

– Kun vihjeitä niin vähän, niin kaikkia olettamuksia pitää tutkiskella, Santtila sanoo.

Poliisi julkaisi Suomen kahdeksan etsityimmän rikollisen kuvat. Heistä Richard Lundberg, Arto Olkkonen ja Tuomo Ahonen on saatu kiinni.

0:49

Kolme kahdekasta etsityimmästä kiinni

Keskusrikospoliisi tiedotti viime kesäkuussa kahdeksasta Suomen etsityimmästä miehestä, joista toivoi vihjeitä näiden saamiseksi oikeuden eteen tai suorittamana rangaistustaan. Tähän mennessä heistä kolme on jo saatu kiinni.

– Yksi heistä tuli itse Pasilaan ja ilmoittautui poliisille, Santtila kertoo.

Henkilö oli mahdollisesti tullut siihen tulokseen, ettei piilottelu ja pakoilu ole vaivan väärti, jos joka tapauksessa jää kiinni. Santtila kertoo, että jokaisella oikeutta pakenevalla on omat syynsä sille, miksi piilottelevat eivätkä halua tuomiolle.

Vihjeet Lehmusmetsän olinpaikasta tai muista häneen liittyvistä tiedoista voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 050 440 1800 tai sähköpostiosoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi.

Lehmusmetsän etsintöjen jatkumisesta kirjoitti aiemmin Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja