"Suomen etsityimmistä rikollisista" jo kaksi kiinni: Toinen tavoitettiin sattumalta, toinen säikähti omaa kuvaansa lehdessä ja antautui poliisille Pasilassa

Tässä ovat KRP:n kahdeksan etsityintä rikollista 0:49

Kaksi keskusrikospoliisin näyttävästi etsintäkuuluttamaa rikollista on saatu kiinni. Toinen pidätettiin Ruotsissa rutiinitehtävän yhteydessä ja toinen ilmoittautui itse poliisille Helsingissä.

KRP julkaisi viime viikolla listan kahdeksasta Suomen etsityimmästä rikollisesta. Listalle päätyneet Richard Lundberg ja Arto Olkkonen on saatu jo kiinni, rikoskomisario Ritva Santtila keskusrikospoliisista kertoo.

Lundbergin kiinnijääminen oli Santtilan mukaan sattumaa.

– Hän jäi Ruotsissa Sergelin torilla kiinni öiseen aikaan, kun poliisi oli pysäyttänyt hänet ja huomannut, että hänet on etsintäkuulutettu. Meidän listallamme ei siis ollut tekemistä asian kanssa.

Kun Lundberg on saatu luovutettua Suomeen, häntä odottaa reilun 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistus muun muassa törkeästä ryöstöstä ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Pakoilu voi käydä työstä

Jos Lundberg saatiin kiinni helposti, ei Olkkosenkaan tavoittaminen poliisilta juuri ponnisteluja vaatinut: mies antautui poliisille omasta tahdostaan.

– Hän ilmoittautui eilen aamusta Pasilan poliisiasemalle. Hän oli nähnyt kuvansa lehdessä ja säikähtänyt, Santtila sanoo.

Olkkosesta oli tehty eurooppalainen pidätysmääräys, sillä hänellä on suorittamatta vajaan 2 vuoden vankeusrangaistus törkeästä huumausainerikoksesta. Olkkonen on pakoillut rangaistuksen täytäntöönpanoa vuodesta 2012 saakka.

– Voi olla, että hän koki saaneensa viettää tarpeeksi aikaa pakosalla. Se voi nimittäin käydä ihan työstä, Santtila pohtii syitä antautumisen taustalla.

– Muut (KRP:n listalle päätyneet etsintäkuulutetut) jatkavat menojaan. Vihjeitä heistä on kyllä saatu hyvin.  

Lundbergin ja Olkkosen kiinnijäämisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat