Winnipeg-luotsi otti kantaa sopimuksensa purkaneen Sami Nikun tilanteeseen – "Se oli vaikeaa"

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on antanut ensimmäisen lausuntonsa sopimuksensa purkaneen suomalaispuolustaja Sami Nikun tilanteesta.

Niku ja Winnipeg purkivat pelaajasopimuksensa aiemmin tällä viikolla. 25-vuotiaan Nikun tie Winnipegissä näytti jo pidemmän aikaa olevan tukossa, sillä hän pelasi viime kaudella vain kuusi NHL-ottelua.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice pääsi heti NHL-harjoitusleirin alkajaisiksi vastaamaan Nikuun liittyviin kysymyksiin.

– Olen iloinen hänen puolestaan. Minusta tämä oli oikea ratkaisu. Sami voi pelata tässä liigassa, ja hän luultavasti tuleekin pelaamaan tässä liigassa, Maurice kertoi medialle Winnipegin NHL-leirin avauspäivänä.

Nikun peliaika oli kortilla parin viime kauden ajan. Maurice myöntää, että hän koki joukkueesta löytyvän laadukkaampia puolustajia, joten suomalaispuolustajan peliaika jäi vähiin. 

– Hän saa mahdollisuuden, emmekä halua pidätellä ketään. Sitä haluaa myös pelaajien täyttävän tiettyjä standardeja. Se oli vaikeaa hänelle.

Maurice vakuuttaa kuitenkin, ettei hänen ja Nikun välillä ole pahaa verta ainakaan hänen puoleltaan.

– Toivottavasti asiat sujuvat hyvin hänen kannaltaan. Pidän hänestä oikeasti. Niin ei vain ollut tarkoitettu täällä, Maurice toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja