William ja Harry erotetaan toisistaan prinssi Philipin hautajaispäivänä – serkku asemoitiin huonoissa väleissä olevien prinssiveljesten väliin

1:43
99 vuoden iässä menehtynyt prinssi Philip saatetaan hautaan oman toiveensa mukaisesti mahdollisimman vähin seremonioin - tämä hautajaisista tiedetään nyt

Prinssi William ja prinssi Harry eivät tule kävelemään rinnakkain isoisänsä arkun perässä, kun prinssi Philipin hautajaiset järjestetään lauantaina.

Kun kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi viikko sitten, alkoi tiedotusvälineissä välittömästi spekulointi hautajaisista ja siitä, millaisissa tunnelmissa Edinburghin herttuan lapsenlapset prinssi William ja prinssi Harry kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

Pian prinssi Philipin kuoleman jälkeen lehdistössä spekuloitiin, että Harryn sanoin "eri poluilla elämässään olevat" prinssiveljekset tulisivat kävelemään rinnakkain isoisänsä arkun perässä hautajaispäivänä, eli lauantaina 17. huhtikuuta.

Metro-lehden mukaan näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, vaan Harry ja William tullaan pitämään erillään toisistaan hautajaispäivänä. Lehden tietojen mukaan kuninkaalliset hautajaisvieraat kävelevät prinssi Philipin arkun perässä jonossa, kun arkku viedään kappeliin. Tuolloin edellä kulkevan prinssi Williamin ja hänen pikkuveljensä väliin on sijoitettu heidän serkkunsa, prinsessa Annen poika Peter Philips.

Toinen brittilehti The Sun kertoo, että prinssiveljekset tulevat olemaan hautajaisissa 12 jalan, eli yli 3,5 metrin päässä toisistaan. Lehden mukaan veljekset tulevat olemaan saattueen lisäksi erillään myös kappelissa, jossa William muodostaa parin Peter Philipsin kanssa ja Harry puolestaan Snowdonin jaarlin eli prinsessa Margaretin pojan David Armstrong-Jonesin kanssa.

Lehtitietojen mukaan Suomen aikaa lauantaina kello 17 alkaviin Windsorin linnan tiluksilla sijaitsevassa Pyhän Yrjön kappelissa järjestettäviin hautajaisiin on tulossa 30 vierasta, eli käytännössä paikalla ovat vain prinssi Philipin lähimmät sukulaiset.

Kuningatar Elisabetin uutisoidaan istuvan yksin ja erillään muista hautajaisvieraista, sillä kappelissa noudatetaan tiukasti kahden metrin turvavälejä myös muiden hautajaisvieraiden osalta. Koronarajoitusten vuoksi hautajaisvieraat – mukaan lukien kuningatar Elisabet - käyttävät tilaisuudessa myös kasvomaskeja.

Yhdysvalloissa nykyisin asuva prinssi Harry lensi Kaliforniasta synnyinseuduilleen Britanniaan jo viime lauantaina. Raskaana oleva herttuatar Meghan ja herttuaparin poika Archie jäivät kotiin.

Prinssiveljekset ovat tavanneet toisensa edellisen kerran vuosi sitten maaliskuussa, kun Harry ja Meghan jättivät jäähyväiset brittihoville edustettuaan viimeistä kertaa muiden kuninkaallisten kanssa. Kiilaa veljesten välille on ilmeisesti sittemmin lyönyt Sussexin herttuaparin tänä keväänä Oprah Winfreylle antama kohuhaastattelu, jossa Meghan esitti brittihovia kohtaan rasismiin vihjaavia syytöksiä.

Prinssi William otti kantaa haastatteluun joitakin päiviä sen ilmestymisen jälkeen toteamalla, ettei kuninkaallinen perhe ole rasistinen perhe. Myös hovi oli kommentoinut jo aiemmin väitteitä kuningatar Elisabetin nimissä.

MTV Uutiset seuraa prinssi Philipin hautajaisia koko päivän  lauantaina 17. huhtikuuta.

Kuninkaalliset hautajaiset MTV Uutiset Livessä

– Noin klo 12 vieraana kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen

– Erikoislähetys prinssi Philipin hautajaisista alkaa klo 16.20

Lähetyksessä on mukana ex-kansanedustaja Pertti Salolainen, joka tapasi Edinburghin herttuan lukuisia kertoja toimiessaan Lontoossa Suomen suurlähettiläänä vuodet 1996-2000. Mukana myös MTV Uutisten viihdetoimittaja Katja Lintunen.

Lähteet: Metro, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja