Prinssi Harry ja William kommentoivat viimein isoisänsä kuolemaa – saa kiitosta erityislaatuisesta persoonastaan

2:33
Prinssi Philip on kuollut – tällainen hänen elämänsä oli kuningatar Elisabetin rinnalla

Prinssi William uskoo, että perheen surusta huolimatta edesmennyt isoisä haluaisi heidän jatkavan työntekoa. 

Prinssi William ja Harry muistelevat nyt ensimmäistä kertaa julkisesti isoisänsä prinssi Philipin poismenoa.

Prinssi Philip menehtyi perjantaina 9. huhtikuuta 99 vuoden iässä. 

Prinssi Harry kiittää isoisäänsä erityisesti siitä, kuinka hän oli omistautunut vaimoaan, kuningatar Elisabetia kohtaan. Hän osoittaa myös kiitoksensa siitä, kuinka prinssi Philip oli aina oma itsensä.

– Hän on ollut kuin kivi hänen majesteetilleen kuningattarelle. Seisoi hänen puolellaan, 73 avioliittovuoden ajan, Harry totesi virallisessa lausunnossa.

– Ja vaikka voisin jatkaa tätä, niin tiedän, että hän sanoisi meille, olut kädessään, että jatkakaa eteenpäin. 

– Joten siis isoisä, kiitos sinun palveluksestasi, omistautumisesta mummolle ja siitä, että olit aina oma itsesi, Harry jatkaa. 

Töitä surusta huolimatta

Prinssi William toteaa lausunnossaan kaipaavansa isoisäänsä. Samassa hän toteaa, että hänen isoisänsä haluaisi perheensä jatkavan työn tekoa surusta huolimatta. 

– Isoisäni vuosisadan mittainen elämä oli määriteltävissä palveluksen kautta – sekä hänen maataan, kansainyhteisöä, vaimoaan kuningatar Elisabetia ja perhettämme kohtaan.

– Kaipaan isoisääni, mutta tiedän, että hän haluaisi jatkavan meidän työmme tekemistä. Isoisäni oli erityislaatuinen mies ja osa erityislaatuista sukupolvea. Catherine ja minä jatkamme sitä, mitä hän olisi halunnut ja tuemme kuningatarta tulevina vuosina.

Britannian prinssi Philip haudataan ensi lauantaina. Ennen hautajaisia Britanniassa järjestetään minuutin hiljainen hetki.

Hautajaisista tulee kuitenkin varsin pienimuotoiset, sillä Englannin koronarajoitusten vuoksi niihin saa osallistua enintään 30 ihmistä, jos osallistujat eivät asu samassa taloudessa, kertoo BBC.

Lähde: Reuters


Prinssi Philip: Kuninkaallinen elämä -dokumentti mtv-palvelussa katsottavissa nyt!  MTV3-kanavalla sunnuntaina 18.4. klo 17.55.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja