Wienissä yli kymmenen vuotta asunut suomalainen Reetta järkyttyi iskusta – turvallisen kaupungin idylli rikkoutui: "Ei aiemmin ole tarvinnut kaupungilla pelätä"

1:52
Wienissä asuva Reetta Pez kuvaili tuntemuksiaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Itävallan pääkaupunki Wieniin on julistettu kolmen päivän suruaika eilisen terrori-iskun jälkeen. MTV Uutisten Viiden jälkeen -ohjelma tavoitti Wienissä yli kymmenen vuotta asuneen Reetta Pezin.

Vaikka Keski-Euroopassa on tultu jo tutuiksi tämän tyyppisten surullisten tapausten kanssa, Itävallassa tällaisilta teoilta on aiemmin vältytty.

– Tämä tuli yllätyksenä ja järkytyksenä monelle. Vaikka olemme tienneet, että tällaista voi suurkaupungeissa sattua, niin ei ole tuolla kaupungilla liikkuessa ollut tähän mennessä sellaista tunnetta, että mitään pitäisi pelätä, Reetta Pez kuvailee tuntemuksiaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Iskussa kuoli neljä ihmistä ja toistakymmentä haavoittui. Myös yksi hyökkääjistä sai surmansa. 

– Toivon että tilanne vähän selkenisi ja mahdolliset karkumatkalla vielä olevat tekijät saataisiin mahdollisimman pian kiinni.

Kaupunkiin on julistettu suruaika ja ulkona liikkumista on pyydetty välttämään.

– Tänne on annettu suositus pysyä kotona ja välttää liikkumista julkisissa tiloissa. Myös kouluvelvollisuus poistettiin tältä päivältä. Meidän oli tarkoitus tänään lähteä ostoksille, mutta menimme ihan vain lähikauppaan ostamaan kaiken tarvittavan. Lapsi jäi kotiin päiväkodista, Pez kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja