Itävaltalaismedia: Wienin terroristi oli hampaisiin asti aseistautunut – mies pyrki sotimaan Syyriaan

Wienin maanantaisen terrori-iskun tekijä oli aiemmin tänä vuonna pyrkinyt Syyriaan sotimaan, mutta tiedustelupalvelu on estänyt hankkeen, kertoo wieniläisen viikkolehti Falterin päätoimittaja Twitterissä.

Päätoimittaja Florian Klenkin mukaan tekijä kuului noin 90 islamistin joukkoon, jotka ovat Itävallan tiedustelupalvelun seurannassa.

Itävallan sisäministeri Karl Nehamme kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan, että 20-vuotiaalla miehellä oli Itävallan että Pohjois-Makedonian kansalaisuus. Mies kuoli poliisin luoteihin.

Wienin keskustassa useassa kohteessa tehdyssä terrori-iskussa on kuollut viranomaistietojen mukaan viisi ihmistä, tekijä mukaan lukien. Tekijöitä kuitenkin oletetaan olevan useampia, kuitenkin korkeintaan neljä, kertoo Kurier-lehti. Operaatio on siis yhä käynnissä.

Haavoittuneita on tämänhetkisten tietojen mukaan viety sairaalaan 17. Tekijä oli aseistautunut rynnäkkökiväärillä, pistoolilla, viidakkoveitsellä ja räjähdysvyöllä, joka osoittautui väärennökseksi. Hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä. Tämän perusteella viranomaiset ovat ilmoittaneet, että tekijä on terroristijärjestö Isisin kannattaja.

Saksalaislehti Bildin mukaan pääepäilty olisi ladannut Instagramiin itsestään kuvan ennen tekoa.

Korjattu tietoa räjähteistä kello 11.04, miehen käyttämä räjähdysvyö oli väärennös.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja